COMPANIA, în prag de insolvență. Organismele de CONDUCERE înțesate de funcționari de la București

um-sadu

Uzina Mecanic Sadu se zbate la limita insolvenței, cu pierderi pe primul semestru al anului și cu datorii uriașe, în schimb, în conducerea societății apar tot felul de personaje fără expertiză în domeniul industriei de armament, reprezentanți ai statului cu funcții în ministere, în DPAPS și în ROMARM.

UM Sadu are, potrivit ANAF, datorii restante la bugetul de stat de peste 28 de milioane de lei și a înregistrat pierderi pe activitatea desfășurată în prima jumătate a anului.
Concret, societatea are restanțe și datorii curente de aproximativ 56 de milioane de lei la bugetul de stat, la cel al asigurărilor sociale, pentru șomaj și de sănătate. Pe prima parte a exercițiului financiar în curs, UM Sadu a înregistrat un deficit de 4,6 milioane de lei, conform situațiilor financiare publicate de societate.
În aceste condiții există un risc major ca uzina să fie închisă în situația în care se vor reactiva datoriile, din cauză că nu a putut scoate profit în ultimii trei ani.
Pe cine a desemnat Compania Națională ROMARM să administreze filiala sa de la Sadu?
Luis Vlădoiu, președintele Consiliului de Administrație al UM Sadu, este șef serviciu în cadrul ROMARM, deține aceeași funcție și la Fabrica de Arme Cugir SA și încasează de la ambele filiale aproximativ 2.300 de lei, lunar.
Magdalena Niculescu, membru în CA, este director adjunct în cadrul Ministerului Economiei și administrator special al unei alte firme de stat, Carmen Silva 2000 SA, care a deținut câteva vile și complexuri hoteliere pe Litoral, societate aflată în insolvență.
Aurora Elena Candel completează lista de administratori de la UM Sadu. Aceasta deține funcția de consilier juridic în Departamentul pentru Privatizarea și Administrarea Participațiilor Statului (DPAPS) și este agent de vânzări în cadrul unei firme de brokeraj.
Secretarul de stat Adrian Sanda, șeful Secretariatului de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, a făcut și el parte din cei care au administrat UM Sadu în prima parte a acestui an și a încasat, 3.300 de lei.
Constantin Iovănel, inginer în cadrul Romarm, a fost desemnat ”administrator special” al UM Sadu, în urmă cu câteva luni.
Din AGA a uzinei de la Sadu face parte Iuliana Matei, economist în cadrul Romarm, care a avut o indemnizație de 3.174 de lei, iar dintre reprezentanții statului în organismele de conducere ale societății se remarcă Maria Iuga, referent în cadrul DPAPS, care a încasat aproximativ 3.400 de lei de la fabrica de armament de la Bumbești-Jiu, fiind desemnată și în cadrul altor patru societăți, printre care și CEO, de unde a câștigat, anul trecut, 9.600 de lei.

loading...
Loading...

Citește și

Lista CÂȘTIGĂTORILOR festivalului Tineretului

O nouă ediție a Festivalului Tineretului a avut loc la Godineşti duminică pe scena nou …

2 comentarii

  1. o sa vina rusii sau americanii si o sa va apere…huuuuuuuuuoo ….guvern de cacat…lasati sa moara tara …in iad cu voi…sunteti niste lepadaturi

  2. Bine ca ati descoperit acum „apa calda” !!!!De 25 de ani asa zisi oameni politici au „supt” ( la propiu ) toate fostele fabrici din tara asta si nimeni n-a zis un cuvant !!!!Un neica nimeni ( dar cu carnet de partid ) numit de alt neica nimeni politruc in CA sau AGA au luat bani de cateva ori mai multi decat un amarat de muncitor !!!Iar in urma „administrarii” lor s-a ales PRAFUL.Si NIMENI N-A FOST TRAS LA RASPUNDERE !!!Numai HOTI si SMECHERI !!!Si asa s-au dus : IMUPF,GRIMEX,UNIREA…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.