COMPANIA le dă 10.000 de euro ANGAJAŢILOR care PLEACĂ

petrofacx-cmk

Compania petrolieră care se ocupa de gestionarea operaţiunilor de zăcăminte de petrol din zona Ţicleni se pregăteşte de plecare. Cu toate acestea, Petrofac le oferă angajaţilor care vor să-şi încheie relaţiile de muncă pe cale amiabilă posibilitatea să plece din companie cu un pachet social.

Este vorba de aproximativ 10.000 de euro net. Firma se aştepta la aproximativ 90 de persoane, însă doar 46 de persoane s-au înscris până în prezent. Oamenii mai au posibilitatea să obţină aceşti bani pentru că lista este deschisă până la sfârşitul lunii august. Potrivit unor surse din interiorul companiei, niciun angajat nu a fost obligat să plece, iar pe listă s-au înscris persoanele care sunt în prag de pensionare. Cel mai sigur, firma Petrofac va pleca din Ţicleni la sfârşitul lunii august, iar cu data de 1 septembrie, PEC Ţicleni va fi preluat de Expert Petroleum, o companie românească din zona Timişoarei. Expert Petroleum face parte din GMS Holdings Group.

Contractul de muncă, prelungit

Firma care va veni în locul companiei Petrofac va prelua actualul contractul colectiv de muncă. Contractul a fost negociat luna trecută şi a fost prelungit până în 31 iunie 2017. În acesta este prevăzut ca, în cazul unei disponibilizări colective, noua firmă va fi obligată să ofere angajaţilor plăţi compensatorii de aproximativ 10.000 de euro. În momentul de faţă, la PEC Ţicleni lucrează în jur de 870 de persoane. Din aceştia, 46 s-au înscris pe listă pentru a pleca acasă cu cei 10.000 de euro.

loading...
Loading...

Citește și

Un afacerist din Bîlteni a încercat să concureze împotriva unor firme de casă! Un primar a zis NU!

Firma Eisen Land SRL Bîlteni, administrată de Gheorghe Pănescu, în colaborare cu o firmă spaniolă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *