Companie strategică, la FIER VECHI pe BUCĂȚI! Nici CEO nu se simte bine

fier-vechi

Azi, la ora 14:30, cine doreşte poate să cumpere fier vechi de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN), companie în faliment, pornind de la 0,52 lei pe kilogram, anunța ieri Ziarul Financiar.
Publicația face o analiză cu privire la ce s-a ales de un lanț întreg de companii de strategie națională și cum ajung ele să fie vândute pe bucăți, la fier vechi. Iată o scurtă trecere în revistă: „Acum o săptămână, licitaţia pornea de la 0,63 lei pe kilogram, aşa că preţul de azi este un „chilipir“ pentru a lua ultimele bucăţi din ceea ce a fost unicul producător de apă grea, componentă-cheie a lanţului nuclear din Europa. În timp ce Ministerul Energiei îndeamnă pe Facebook „să nu disperăm“ şi dă asigurări că „în România se întâmplă lucruri bune“, sistemul cedează pe la toate încheieturile în prag de iarnă. În iunie anul acesta a fost pronunţat falimentul RAAN după ce firma intrase în insolvenţă în toamna anului 2013, cu datorii vechi de 680 de milioane de lei, alte 70 de milioane de lei acumulându-se în insolvenţă. Tot în iunie, Complexul Energetic Hunedoara, unica firmă care mai lucrează cu huila din Valea Jiului, a intrat în insolvenţă.
Complexul Energetic Oltenia insistă că nu este în această situaţie, dar pierderile firmei se acumulează. Soluţiile de redresare, nu”.

„Salvarea”: insolvența

ZF.ro: „Săptămâna trecută a fost găsită şi „salvarea“ pentru sistemul de termoficare din Bucureşti, şi anume insolvenţa simultană a RADET şi Elcen. Între timp, Compania Naţională a Uraniului, singurul producător local de uraniu, şi-a oprit producţia, iar reactoarele de la Cernavodă merg pe combustibil canadian. Nuclearelectrica la rândul său, al doilea cel mai ieftin producător de energie din România, a intrat pe pierderi, scăderea preţurilor din piaţă fiind neîndurătoare chiar şi pentru firma care asigură 20% din producţia de energie locală. Eolienele, tot pe pierdere. „În România se întâmplă lucruri bune, cu care trebuie să ne mândrim!“, scria pe data de 15 septembrie pe contul personal de Facebook ministrul energiei Victor Grigorescu după ce a vizitat platformele petroliere offshore ale Petrom. Petrom nu mai este de stat, iar Ministerul Energiei este un acţionar minoritar”.

A.C.
loading...
Loading...

Citește și

Încă un PROIECT IMPORTANT bifat de soția unui târgujian! Ce sumă COLOSALĂ va câștiga din toamnă!

Soția unui cunoscut târgujian a mai bifat încă un proiect important în cariera sa. Pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.