Concurs de informatică la „Spiru Haret”


Colegiul Național „Spiru Haret” a organizat sâmbătă, 13 mai, cea de-a II-a ediție a concursului de Informatică „Spiru Haret” Târgu-Jiu care anul acesta s-a extins la nivel interjudețean. Pe lângă echipajul colegiului gazdă au participat și elevi din școli și colegii din zona Olteniei: Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” (GJ), Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” (GJ), Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu”(GJ), Colegiul Național „Frații Buzești” – Craiova(DJ), Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” – Râmnicu Vâlcea(VL), Colegiul Național „Gib Mihăescu” – Drăgășani(VL), Colegiul Național „Radu Greceanu” – Slatina(OT), Colegiul Național „Traian” – Drobeta Turnu Severin(MH). Concursul a avut aproximativ 70 de participanți, elevi premianți, mulți dintre ei făcând parte din loturile naționale ale României și participanți la diverse concursuri internaționale.

Premiile, în valoare de peste 3.000 de lei, au fost acordate elevilor care au reușit să se situeze în fruntea clasamentelor, cele mai bune rezultate fiind obținute de elevii pregătiți de domnul profesor Marius Nicoli de la Colegiul Național „Frații Buzești” – Craiova, aceștia obținând 2 premii I, un premiu II și 4 mențiuni. De asemenea, printre câștigători s-au aflat și elevii de la: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” – Râmnicu Vâlcea (un premiu I, un premiu II și o mențiune), Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” – Târgu Jiu (un premiu III și 2 mențiuni), Colegiul Național „Gib Mihăescu” – Drăgășani (un premiu I), Colegiul Național „Radu Greceanu” – Slatina(o mențiune), Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” – Târgu Jiu (un premiu I) și Colegiul Național „Spiru Haret” Târgu Jiu (un premiu III). Un rezultat remarcabil este cel al elevului Popescu Ioan de la Școala gimnazială „Constantin Săvoiu” – Târgu Jiu care, deși elev în clasa a 8-a, a reușit să obțină punctaj maxim și premiul I la clasa a 9-a. Marele premiu al concursului, acordat elevului cu cele mai bune rezultate, a fost câștigat de Alexandra Udriștoiu de la Colegiul Național „Frații Buzești” – Craiova, eleva calificata si la Lotul National de Informatica al Romaniei si medaliata cu aur la olimpiada Nationala din acest an.

Membri ai comisiei de concurs și propunători de subiecte au fost actuali și foști elevi ai Colegiului Național „Spiru Haret”, pasionați de informatică care, după ce au participat și ei la rândul lor la diverse competiții în domeniu, au ajuns în postura de a crea propriile lor probleme pe care să le vadă rezolvate de alți elevi: Crețescu Horia (software engineer Google); Boboc Bogdan și Dragodan Alexandra (studenți la Facultatea de Matematică și Informatică a UBB Cluj); Ularu Cristina, Pănescu Ștefania, Robert Dumitru și Vlad Cornoiu (studenți la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București); Voicencu Teodor și Ilie Ionuț Bogdan (elevi în clasa a 12 – a la Colegiul Național „Spiru Haret”).

Organizarea acestei competiții, al cărei coordonator a fost profesorul Flavius Boian, a avut sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, conducerii Colegiului Național „Spiru Haret” și al profesorilor de informatică din liceu. De asemenea, printre partenerii și sponsorii concursului se află: Universitatea Constantin Brâncusi Târgu Jiu, Primăria Târgu Jiu, Asociația Excelsior pentru excelență în educație, Noarim Group, SMCE Group T&D, Liliana Voicencu și ANNA Events.

loading...
Loading...

Citește și

ANUNȚ! Absolvenții de liceu, așteptați la AJOFM Gorj!

Reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Muncă Gorj anuntă absolventii de liceu să se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *