Condescu atacă din nou! Promite, însă, că va salva Pandurii…

condescu-sport

Revenit în atenție la Pandurii, fostul președinte al clubului de fotbal gorjean, Marin Condescu, atacă și promite la fel ca în vremurile bune.

După ce a reușit să-și impună omul de încredere ca administrator special la Pandurii (e vorba de Marin Golea, care va îndeplini această funcție pe perioada insolvenței), Marin Condescu are acum puterea unui președinte de club și deja a început să ”taie și spânzure”. După măsurile radicale impuse la echipa de fotbal gorjeană (reducerea plafonului salarial al jucătorilor cu aproape 80%), Condescu scoate ”cuțitul” și la nivel declarativ. Acesta atacă conducerea din ultimii 2 ani și jumătate, responsabilă de declinul pandurilor. Printre cei vizați se numără și Narcis Răducan, care a fost retrogradat de curând ca simplu ”executiv”. Cert este că Răducan a anunţat că a găsit clubul cu datorii de două milioane de euro.
”Degeaba faci stadion când oamenii din Gorj au simţit că nu mai e echipa lor. Eu sunt în stare să stau la masă şi cu cei care ştiau că se va ajunge aici. Eu ştiu ce am făcut eu. Prin extras de cont, am lăsat 3,75 milioane de euro şi 0 datorii când am fost nevoit să plec. Până la Răducan au mai fost domnul Pîrvulescu şi domnul Prunariu. Iar acum, s-au păcălit unii pe alţii! Jucătorii care au plecat de la echipă şi au dat clubul în judecată nu au primit banii. Dar, cei din conducere sunt aproape la zi cu banii”, reclamă Condescu.

”Vor rămâne foarte mulţi jucători”

Liderul sindical și mai nou, șeful din umbră al pandurilor, Marin Condescu vorbește și despre cel mai important moment din istoria clubului de fotbal gorjean: insolvența și aprobarea planului de organizare, pentru a evita falimentul. Deși o mare parte dintre jucători și-au exprimat deja dorința de a părăsi Pandurii în acest moment sau în iarnă (după reducerea drastică a plafonului salarial), Condescu susține că echipa din Târgu Jiu va avea la dispoziție destui fotbaliști în restul sezonului din Liga I care a mai rămas de disputat. ”Vor rămâne foarte mulţi jucători. Străinii vor pleca. Am făcut rost de o sumă de bani și am dat deja un avans, undeva la 20-30% din convenţiile pe care le aveau de primit. În 2013, 80% din bani îi câştigam din transferuri de jucători. Acum trebuie să ne ocupăm și de loturile de juniori”, a comentat Condescu. Cel puțin pentru moment se știe că jucătorii Gordan Bunoza, Jordy Buijs, Nikola Vasiljevic şi Christian Obodo vor părăsi Pandurii, însă cei patru stranieri ar putea fi oricând urmaţi şi de o serie de jucători români. Dincolo de lot, Marin Condescu recunoaște însă, că Pandurii va trebui să se mulțumească de acum încolo cu obiective modeste, prioritatea fiind evitarea falimentului: ”Eu cred că 2-3 ani nu am putea vorbi de astfel de visuri măreţe, cum ar fi cupele europene. Cel mai important e să salvăm clubul de la faliment. Trebuie aprobat până la 1 martie programul de reorganizare pentru a putea lua licenţa pentru prima divizie. Echipa asta nu va retrograda”. Ca tot omul, Condescu mai admite că are un interes clar la clubul de fotbal gorjean: ”Încerc să ajut pentru a avea de unde să îmi recuperez banii împrumutaţi acum 4-5 ani. Am de primit 7-800 000 de euro, indexaţi cu dobânda legală. Cel mai important lucru e să salvăm echipa de la faliment. Un cuvânt greu de spus îl vor avea creditorii”. Începând cu luna octombrie, Pandurii a intrat oficial în stare de insolvență după ce acumulase datorii de circa 2 milioane de euro.

loading…
loading...
Loading...

Citește și

Pas mare făcut de Pandurii pentru salvarea de la retrogradare

Cu 3 etape înainte de finalul stagiunii, Pandurii a făcut un pas mare în lupta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *