Condescu redivivus – via acționarii „ăilalți”

ionut-catrinaEra nevoie să vină și să-și facă de cap o gașcă de paraziți ca suporterii (și alții, evident interesați) să ajungă să-l regrete pe Condescu, așa e? Același Condescu pe care toată lumea îl dorea afară de la Pandurii, dar care acum e văzut cam ca Mesia pentru răposata echipă de fotbal ce obținea, nu cu mult timp în urmă, locul 2 la final de campionat.

Dacă vă întrebați cum este posibil să fie dorit iar la echipă acest personaj extrem de controversat, șmecher până-n măduva oaselor, haideți s-o luăm pe rând: când s-a reușit înlăturarea acestuia din viața clubului Pandurii, cei care au venit fie nu au vrut, fie nu au putut, fie au căzut la pace cu restul haitei conduse de Marin Condescu. Rezultatul? Ceva lătrat prin presă (să vadă oamenii că totuși se vrea) și non-combat la greu – să nu fie supărat marele lider de sindicat și patron de echipă. În consecință, problemele financiare ale clubului nu doar că s-au menținut, dar situația a devenit de-a dreptul gravidă, stând să avorteze spontan, căci toți limbricii cu aere de combinatori și-au băgat mâinile până dincolo de cot în bugetul clubului. Pe principiul „dacă e de muls, dă-o dracu’ de vacă, poate să moară”, corect? Epoca lui Condescu la Pandurii și epoca de după au totuși un numitor comun: restul acționarilor – C.J. Gorj, Primăria Tg-Jiu și o entitate privată. S-a dovedit că nu a fost bine atunci, iată că nici după, dar cu același balast, nu e ok. Stai și te întrebi cât e de vină acționariatul la faza cu viitoarea destrămare a echipei?! Mult, e clar!

Dar nu despre asta voiam să scriem azi. Problema e alta: zice-se că nea Marin „Multimiliardarul” Condescu e al doilea pe lista celor care au bani de recuperat de la club, după ANAF. Nu ar fi, până aici, nicio treabă. Ca fost șef al Consiliului de Administrație al clubului, să zicem că omu’ a știut cum să-și facă apele și să iasă pe plus de fiecare dată. S-ar fi împrumutat să poată apoi împrumuta echipa și tra-la-la, și hau-hau-hau. Dacă e/a fost legal, nu poate nimeni să spună nimic. Faza comică este că, deși vrea să-și recupereze banii împrumutați echipei, cică urmează să facă un nou împrumut pentru… a ajuta echipa. Bă, hai s-o lăsăm dracu’ de vrăjeală: e moral să-ți ceri banii (nu mai contează că ai reușit să faci o avere pe seama clubului!), forțând echipa să guste din rahat, dar apoi să anunți că te vei împrumuta pentru a ajuta echipa?! Zic și io, nu dau cu vreun par: este un paradox insuportabil aici! Iar restul acționarilor ți-au tolerat manevrele tot timpul, căci deseori așa era bine pentru grup, corect? Acum vii matale, Mesia, și ne arăți tuturor ce rău a fost și ce bine va fi cu tine la cârmă. Îți ceri banii (e corect, sunt ai matale), dar, într-un gest de mărinimie, te împrumuți să ajuți apoi echipa! Doar mie mi se pare cretin și absurd până la cer și retur gestul?

Am scris că se făceau manevre cu banii și-n epoca lui Condescu, dar și apoi, când se spera că va fi mai bine. Acum, când echipa înoată-n rahat, Condescu Marin are ocazia – oferită pe tavă de restul echipei sale de acționari, unul mai jalnic decât celălalt – să pozeze în „salvatore della patria”, cel ce revine și scoate clubul din mocirla combinațiilor… anterioare (ha?!). Bă, nu știu cum face, dar omu’ ne arată încă o dată cât e de șmecher și cum i se rupe de toți și toate.

P.S.: Parcă-i aud pe nostalgicii condescianismului: „Dom”le, era bine cu el, deci va fi bine din nou!” sau „Dom’le, poate a furat el, dar a mers și bine echipa cu el” etc. Are sens să comentăm caracterul de adevăr al vorbelor oamenilor? Sunt resemnat: nu are.

loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

7 comentarii

  1. Gaseste domnule dumneata alta solutie,ca tot te dai destept!Spui ca a furat Condescu dar el e liber!De ce nu spui si de calinoiu,ciurel si circiumaru?Sau astia au fost usa de biserica!

    • Asta ați înțeles, că doar el a furat?! Stimate domn, toți au comis-o!!! Și destul de grav. Doar la asta s-a redus ce ați citit, la a înțelege doar o parte?! 🙁 Tocmai despre această problemă e vorba: toți acționarii au călcat grav pe bec!!!

  2. MPrezicmafiaatorul

    Editorialul semnat de jurnalistul Ionut Catrina ,scoate în evidență concret cum sint gestionați bani publici ,cum cei care ocupă funcții la Panduri ,la Primărie ,CEO ,Consiliul Județean ,Spitale ,etc . se îmbogățesc peste noapte . Interesant este că în speță ,,Pandurii” Calinoiu ,Circiumaru ,sau dovedit prosti manageri sau numai profitori conducid echipa la pieire .,așa cum au procedat cu economia județului Gorj .Cred ca se impune ca organele abilitate să fie mai ferme in aplicarea legilor țării,dar din păcate mulți din cei care trebuie să controleze sint si ei Corupți .Trăim timpuri grele Mafia conduce toate activitățile cotidiene ,nu stiu daca vreodată în acest sistem capitalist total sălbatic se va mai putea ceva îndrepta ???Păcat de gorjeni !Păcat de generația tinara !

  3. Prietene ,spune-ne si noua,ete virgula intre ” paraziti” si „ca uporterii”, ca sa stim si noi(suporterii) cum reactionam?

  4. E vorba de sintagma ”… ca suporterii…” cu sensul de „… încât suporterii…”. Nu mi-aș permite să jignesc suporterii acestei frumoase echipe!

  5. AMICE!..”E usor a scrie versuri ,cand nimic nu ai a spune”.Eu sunt un gorjan VECHI(la propiu si la figurat) si stiu echipa asta de cand s-a nascut.Zeci de ani a stat in divizia „C”si alti cativa intre „C’ si”B”.Cand venea Craiova pe acolo se umpleau acoperisurile si toti copacii de chibiti sa vada si ei o echipa de „A”Despre Pandurii nici nu-si inchipuia cineva ca vor ju8ca pe acolo.E uite ca niste oameni au facut minunea asta si a adus un strop de fericire gorjanului care in afara de o nunta sau un botez o alta distractie nici ca are.Pai ce faceti voi?Va dati destepti si ii injurati exact pe cei ce au facut cea mai buna echipa care a avut-o vreodata Gorjul.S-au imbogatiit?…e,na! de cand saracia este o virtute?Orice om capabil munceste si pentru binele lui chiar daca banul este castigat mai greu sau mai usor.Tu visezi sa fii sarac?Eu ma indoiesc de chestia asta.Asa ca” taci din gura”adica….regleaza-ti pixul(ca tot nu-ti mai trebuie,fiindca ai tastatura) si mai scrie si de bine.Nu de alta dar daca si asta „isi baga picioarele” adio Pandurii,adio serie A,ne intoarcem in C ,si nu mai ducem grija fotbalului ne relaxam de minune la nunti si botezuri cu nicolae guta.Zii bogdaproste sa se intoarca asta inapoi,ca stie si cu ce se mananca chestia si cu cine sa stea la masa.Lasa coruptia in seama justitiei- cea mai corupta dintre toate institutiile statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *