Condescu revine în joc. Iată câte milioane de euro au fost pompate din minerit și energie în Clubul ”Pandurii”, în ultimii nouă ani

aga

Fostul președinte al Clubului ”Pandurii” a participat din nou, după aproape trei ani, la ședința Adunării Generale a Asociaților, semn că gruparea sportivă rămâne atracția principală pentru Condescu, prin prisma faptului că a rămas la conducerea USMO, după o decizie a instanței care l-a repus practic în funcție.
Asociații clubului de fotbal caută acum soluții disperate pentru finanțarea grupării sportive și pentru evitarea insolvenței, însă trebuie spus că din 2007 și până în acest an, fosta SNLO, fostele complexuri energetice și mai apoi CEO au băgat sume colosale în ”Pandurii”, totalizând aproximativ 104 de milioane de lei, adică circa 24 de milioane de euro.

CONDESCU

Condescu, din nou la PanduriiRepus, luni, în funcția de președinte al USMO, după ce Tribunalul Gorj a decis că alegerile de la începutul lunii septembrie, în urma cărora Marin Condescu fusese detronat, au fost nestatutare, și fără măsuri restrictive în dosarul în care e judecat pentru spălare de bani, fostul președinte a participat, ieri, din nou la ședința asociaților Clubului de Fotbal ”Pandurii – Lignitul” Tg-Jiu.

Asociații caută soluţii de finanţare, iar acestea trebuie găsite rapid, întrucât a devenit scadentă datoria către bugetul de stat, 1,6 milioane de lei, iar până joi trebuie plătiți 200.000 de euro, restanțe către jucători, altfel echipa de fotbal riscă depunctarea.
Reprezentanţii Consiliului Județean Gorj, ai Primăriei Tg-Jiu, cei ai CE Oltenia, Artego şi Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia se vor reîntâlni astăzi pentru ca fiecare să vină cu soluții, adică, cu bani.

Iată banii pompați la Pandurii în ultimii 9 ani

facs1

facs2

facs3

Atunci când cei din AGA vorbesc despre ”suflet și spirit gorjenesc” când se referă la Pandurii, aducând acuze foștilor șefi ai CEO care au tăiat finanțarea clubului de fotbal, uită să amintească sumele uriașe pompate de mineritul și energia din județ în gruparea sportivă în ultimul deceniu.

Începând cu anul 2007 și până în mai 2012, la momentul înființării CEO, entitățile componente ale acesteia, adică SNLO, CE Turceni, CE Rovinari și CE Craiova, au finanţat Clubul Pandurii cu 69.890.000 de lei. În această perioadă, cei mai mulți bani au fost plătiți în 2011, adică într-un singur an au fost pompați în gruparea sportivă 20,3 milioane de lei: SNLO cu 8 milioane, CE Turceni cu 7 milioane și CE Rovinari cu 5,3 milioane de lei.

De la înființarea CEO și până anul trecut, compania energetică a cotizat la Clubul Pandurii cu suma de 33.399.666 lei, cu un vârf de 11.150.000 de lei în 2014. Chiar și în acest an, CEO a plătit în luna ianuarie 800.000 de lei clubului sportiv. O parte însemnată din acești bani au fost cheltuiți irațional și asta s-a întâmplat și după ce Marin Condescu nu a mai fost președintele clubului. Cei care i-au urmat în funcție au dirijat sume importante pe servicii și contracte supraevaluate, unele atribuite în urma unor presiuni și influențe care frizează penalul și care sunt în atenția organelor judiciare de ceva timp.

loading...
Loading...

Citește și

12 excavatoare BLOCATE în carierele CEO! Ce urmează!

Carierele miniere din cadrul CE Oltenia funcţionează parţial, din cauza lipsei fronturilor de lucru. Aceasta …

Un comentariu

  1. nu ar fi mai bine sa se calculeze cati bani a mancat clubul anual, pe an, in fiecare an cat a fost condescu la conducere si cat dupa?articol de 3lei la comanda lui condescu, faget esti o puslama vicleana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *