Condescu și-a anunțat candidatura. Iată ce crede sindicalistul despre cei patru directori care au condus CEO

condescu

Președintele onorific al Federației Naționale Mine Energie, Marin Condescu, a declarat, la un post local de televiziune, că disponibilizările anunțate din minerit și energie nu rezolvă problemele CEO, iar dacă nu se vor găsi soluții rapid, în această toamnă, compania energetică va intra în faliment.
Condescu a recunoscut că-și dorește încă un mandat în fruntea Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia și în această săptămână va candida, din nou, pentru funcția de președinte.
Liderul sindical a explicat ce reprezintă cei peste un milion de euro pe care-i cere de la ”Pandurii”, dar și pe cine va susține la alegerile parlamentare din toamnă.

Condescu: În octombrie, CEO va intra în faliment

Liderul sindical Marin Condescu s-a declarat pesimist în ceea ce privește viitorul CEO și crede că, în câteva luni compania energetică va intra în faliment. Cât privește disponibilizările previzionate la nivelul CEO, ca urmare a restructurării și reorganizării producătorului de energie electrică, sindicalistul e de părere că acestea nu rezolvă problema eficientizării componentelor miniere și energetice ale companiei. ”A face disponibilizare de personal acum e o prostie. Cheltuiala care s-ar face cu banii pe care trebuie să-i dea la cei pe care-i disponibilizează nu se vor regăsi în producție până la finele anului. Din punctul meu de vedere, cea mai bună organizare este ca în momentele de criză să ai posibilitatea să exploatezi cele mai rentabile zone, ca să produci cel mai ieftin, în funcție de piață. Dacă CEO nu va găsi soluții, prin luna octombrie va intra în faliment direct, fără să mai fie insolvență”, a spus Condescu.

Vrea un nou mandat de președinte al USMO

După ridicarea restricțiilor, în ceea ce privește apropierea de Uniunea Sindicatelor Miniere  din Oltenia, la începutul acestui an, de către magistrații care judecă dosarul în care Condescu a fost trimis în judecată pentru spălare de bani, sindicalistul și-a preluat prerogativele de președinte. Condescu se află la cel de-al patrulea mandat în fruntea USMO, fiind reales în aprilie 2010. În ultima sa apariție publică, acesta a confirmat că își dorește să rămână la conducerea uniunii sindicale și, la finele aceste săptămâni, își va depune candidatura pentru un nou mandat de președinte. ”Da, voi candida pentru funcția de președinte al USMO”, a recunoscut Condescu.

condescu3

Ce crede Condescu despre Bălășoiu, Ciurel, Ciobotărică și Ilie

Liderul sindical a vorbit și despre cei patru directori care au condus CEO de la înființarea companiei. ”Bălășoiu a fost cel mai bun. Din păcate Ciobotărică a avut șansa pe care puțini în viața noastră o avem, adică să ia o societate de la un nivel, și l-am susținut foarte mult, de la care mai jos nu putea să coboare. Neavând experiența necesară, nefiind specialist în domeniu, neputând să se înconjoare de oamenii care puteau să-i facă viața ușoară, antrenându-se între cele trei centre de putere care se bat și acum în companie, a fost prins la jumătate și nu a știut ce să facă. Din păcate și-a făcut rău singur, fiindcă în ceea ce este cercetat este o greșeală de management, nu e o greșeală prin care să delapideze absolut nimic.
Domnul Ilie este un foarte bun specialist, dar nu poate să pornească nici un program pe durată medie sau lungă pentru că va lua niște decizii pe care nu le va putea duce la îndeplinire.
Nu-i citesc blogul lui Ciurel și nici nu mă interesează ca persoană. Un om care nu știe decât să facă rău. 52 de directori din minerit și energie sunt judecați din cauza minciunilor lui Ciurel, inclusiv dosarul meu e o minciună”, a conchis Condescu.

1.250.000 de euro de la Pandurii

Pe 29 iunie a.c, Clubul de Fotbal ”Pandurii” a fost notificat, de către Marin Condescu, cu privire la suma de 848.000 de euro pe care trebuie să-i plătească fostului președinte în termen 15 zile. Condescu a spus că de fapt, aceasta este a doua notificare pe care a trimis-o clubului, suma fiind mult mai mare, iar prin demersul său nu dorește să facă rău echipei de fotbal ci, a făcut cele două adrese pentru a nu trece termenul de prescripție în care putea să solicite banii pe care spune că-i are de încasat de la clubul sportiv.
”Am cerut, în două notificări, 1.250.000 de euro de la Pandurii. Banii reprezintă prime și bonusuri de obiectiv neachitate și împrumuturi nereturnate, aproximativ 350.000 de euro. Eu nu am fost angajatul clubului de fotbal niciodată, iar în cei zece ani de zile, cât am fost președintele Pandurii, nu am primit bani. Nu e nici o răzbunare, dar trecea termenul în care îmi puteam cere banii. E posibil să mergem în instanță”, a spus Condescu.

Cum va susține politicienii

Liderul sindical a recunoscut că a susținut unele partide politice, în trecut, însă este de părere că în ultima perioadă au fost și multe speculații pe această temă.
”Politic sunt cu cei care asigură un viitor mineritului și energiei din Oltenia. În perioada imediat următoare vom lansa o platformă «Salvați Oltenia!» cu care vom susține toți acei candidați care se implică, ca pe criterii economice și sociale, să susțină Oltenia”, a afirmat sindicalistul.

loading...
Loading...

Citește și

INVESTITOR MARE, așteptat la Târgu-Jiu. Romanescu: Vrea să creeze SUTE de LOCURI DE MUNCĂ!

Marcel Romanescu anunță că, vineri și sâmbătă, un reprezentant al unei mari companii este așteptat …

5 comentarii

  1. nu mai bine faceti voi termocentrala noua cu directorii si sindicatele voastre.. la sardanesti?

  2. Un mafiot care se intorce la furat!

  3. Ce minte! A dat clubul in judecata cu mult inainte sa trimita notificarile alea! Cauza e deja pe rol. Asta minte cum respira sau chiar mai usor.

  4. tatal hotilor din gorj cea mai mare javra

  5. bai condescule , in ce e specialist balasoiu si Ilie de-i lauzi asa, in smecherii ieftine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *