Conflict de muncă! FNME anunță proteste EXTREME

parvulescu1-cmk

FNME a transmis ieri un comunicat de presă, cu referire la situația salariaților de la Compania Națională a Uraniului. Liderul federației, Dumitru Pârvulescu, anunță că, dacă guvernanții nu vor lua măsuri urgente, salariații care au declanșat un conflict de muncă vor trece la proteste extreme.

Astfel, „minerii și energeticienii, membrii sindicatelor afiliate la Federația Națională Mine Energie, salariați din Societatea Complexul Energetic Oltenia SA, Societatea Complexul Energetic Hunedoara, Societatea Nuclearelectrica- CNE Cernavoda, S.C.Cuprumin Abrud, Societatea Națională a Sării, sunt solidari cu acțiunea salariaților din cadrul Companiei Naţionale a Uraniului SA București și cer factorilor responsabili să ia act de revendicările salariaților Companiei Naționale a Uraniului București:

1. Încălcarea Contractului Colectiv de Munca Unic la nivelul CNU București, înregistrat la ITM Bucureşti cu nr.331/12.08.2016 și notificat cu adresa nr.77/29.08.2016;
2. Încălcarea protocolului semnat și asumat de Guvernul României, înregistrat sub nr.3144/CGB-11.08.2016, de către conducerea executiva a Companiei Naționale a Uraniului SA Bucureşti;
3. Tergiversarea numirii de către Ministerul Energiei a unei conduceri (director general), care să-și asume răspunderea continuării activității extracției de uraniu în cadrul Companiei Naționale a Uraniului SA București.
Promisiunile trebuie onorate și salariații respectați, arătând în acest fel că se respectă inclusiv statul de drept.
Un eventual refuz nu poate duce decât, foarte probabil, la amplificarea acestui conflict de muncă spontan și trecerea salariaților la forme extreme de protest, lucru care nu este dorit”, mai arată FNME.

A.C.

loading...
Loading...

Citește și

Între ce LIMITE vor avea CREŞTERI SALARIALE angajaţii CEO!

Administraţia şi sindicatele din CE Oltenia au decis ieri să stabilească nişte limite de acordare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *