vineri , 15 decembrie 2017 - 4:32

Consilier personal pentru primari

Parlament

Un număr de 32 de senatori și deputați au depus la Camera Deputaților o propunere legislativă potrivit căreia primarii vor putea să-și angajeze consilier personal pe probleme de diaspora pentru a menține legătura cu cetățenii plecați în străinătate. Consilierii vor fi angajați în limita numărului maxim de posturi disponibile.
Proiectul a fost depus în Camera Deputaților pe 1 septembrie și prevede ca primarii oraşelor, municipiilor, ai municipiilor reşedinţă de judeţ, primarul Bucureştiului precum şi fiecare dintre primarii primăriilor de sector din Bucureşti pot înfiinţa, în limita numărului maxim de posturi aprobate, la cabinetul primarului, compartiment distinct format dintr-un consilier personal pentru relaţia cu diaspora, membru al cabinetului primarului. Inițiatorii au motivat că prin această propunere se dorește menținerea relațiilor cu cetățenii români care trăiesc în afara țării. „Diaspora este parte integrantă a României, iar românii din afara graniţelor ţării nu aşteaptă lucruri diferite faţă de ceea ce aşteaptă românii din România. De aceea, implicarea diasporei în reorganizarea valorilor sociale, schimbarea mentalităţilor şi asumarea pro-activă a realităţilor din ţară este esenţială, mai ales printr-un proces de implicare directă”, spun parlamentarii, potrivit News.ro.

loading...
Loading...

Citește și

Salarii primite la timp de către profesorii din Gorj!

Conform Inspectoratului Școlar Județean Gorj, toți profesorii de la toate școlile din județ își vor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.