Consilierul lui Cârciumaru, CAZ SOCIAL: Matei Nădrag, afaceristul falimentar care trăiește dintr-un salariu de 92 de lei, lunar

nadrag

Florin Cârciumaru, primarul municipiului Tg-Jiu, aflat la al cincelea mandat, consecutiv, a anunțat deja că Matei Nădrag va fi consilierul său personal. Anunțul a luat prin surprindere pe toată lumea mai ales că Nădrag a fost șeful de campanie al lui Eduard Lădaru, contracandidatul lui Cârciumaru, din partea ALDE, la primăria municipiului. Mai mult, Nădrag a fost agreat de Cârciumaru în postul de viceprimar, în urmă cu patru ani, însă a demisionat după o lună de zile, iar mai apoi a declarat că nu s-a putut înțelege cu primarul și l-a catalogat pe acesta ca fiind „răutăcios”.
Nădrag nu s-a putut consilia nici măcar pe el și a eșuat lamentabil în afaceri, trei dintre firmele sale au falimentat, în anii trecuți, așa că acesta a trăit în ultima vreme din indemnizația de consilier local și dintr-un salariu de 92 de lei, lunar, de la singura societate funcțională, aflată și ea pe pierderi.

Cronica unui blat anunțat

nadrag-2

Dispărut complet din peisajul public, în iulie 2012, imediat după ce a demisionat din funcția de viceprimar al municipiului Tg-Jiu, sub pretextul că „i s-a pregătit un nou proiect” de către PNL, la acea vreme, Nădrag a reapărut în politică la începutul lunii aprilie, în postura de șef de campanie al lui Eduard Lădaru, candidatul ALDE la Primăria Tg-Jiu.
Până în acel moment, Nădrag făcea parte dintre ultrașii anti-Cârciumaru, și posta pe facebook mesajul PNL, „Șterge trecutul”, scris peste fotografia cu liderii PSD Gorj, ca mai apoi, tonul său să se schimbe total. Ca șef al campaniei electorale a lui Lădaru, Nădrag nu a avut nici măcar o apariție publică, în care să-l susțină pe candidatul ALDE, de teamă că ar fi putut să-l supere pe Cârciumaru. De altfel, Nădrag a mimat, pe toată perioada campaniei, că-l susține pe Lădaru, fotografiile alăturate sunt edificatoare.

nadrag-1
Cum era de așteptat, după alegeri, Eduard Lădaru, nu a fost agreat pentru postul de viceprimar, pentru că a fost tare-n gură, în schimb, Matei Nădrag a fost reevaluat de către Cârciumaru și s-a ajuns la concluzia că e numai bun de consilier personal al primarului.

Devoratorul de SRL-uri

Ce-l califică pe Matei Nădrag pentru poziția de consilier personal al unui primar de municipiu reședință de județ, în condițiile în care experiența sa în administrația publică se rezumă doar la o lună de zile, cât a ocupat funcția de viceprimar? Nici ca om de afaceri nu a excelat ci, din contră, în câțiva ani, două firme pe care le-a administrat, sau la care a fost asociat, au dat faliment, iar alte trei, încă funcționale, sunt pe pierdere, ori în insolvență.
Prima societate dusă pe drumul pierzaniei a fost Imperial Trading SRL, dizolvată în octombrie 2006, când Nădrag era un tânăr activist la PRM.
H&M Import Export SRL, la care Nădrag a fost asociat cu Dumitru Huidu, fost senator PNL, a intrat în insolvență în octombrie 2010 și într-un an și jumătate, după ce lichidatorul judiciar a vândut bunurile acesteia și a achitat datoriile către Administrația Finanțelor Publice Tg-Jiu, a fost radiată din Registrul Comerțului.
În 2014, o altă firmă administrată de Nădrag a intrat în insolvență. Ecologic Product SRL avea, la acel moment, pierderi de 92.000 de lei și datorii de 437.000 de lei, societatea încă se află în procedura insolvenței, procesul fiind pe rolul Tribunalului Gorj.
Media Plazza SRL, societate care are ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau internet nu derulează nici o activitate, firma generând pierderi, în ultimii doi ani, de peste 45.000 de lei.

Ajutor social pentru Nădrag

Singura societate funcțională a lui Nădrag este Face Food Line SRL, cu obiect de activitate „restaurante”. Firma cu un singur angajat, a derulat, anul trecut, afaceri de 81.000 de lei și a înregistrat pierderi de 13.000 de lei. Trebuie menționat că singurul venit al lui Matei Nădrag este salariu de administrator la Face Food Line SRL, de 1.113 lei, potrivit ultimei declarații de avere, adică 92 de lei, lunar.

nadrag-text
În aceste condiții, Nădrag se încadra perfect în criteriile stabilite de Legea 416/2001, a avenitului minim garantat, pentru a primi ajutor social și nu era nevoie ca Florin Cârciumaru să-l angajeze consilier personal, iar târgujienii să-i plătească salariu.

loading...
Loading...

Citește și

Fostul inspector șef al IPJ, Caragea, către ex-procurorul Sichitiu: „Bețivanule, iar mâncași via cu arac cu tot”

Scandal cu jigniri, pe facebook, între fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Gorj, …

6 comentarii

  1. Dupa titlu aveai impresia ca a omorat pe cineva. Articolul este cam subtire si se vede ca este doar pentru denigrare. Vorbiti de Nadrag ca a radiat cateva firme – lucru normal in capitalism – dar nu spuneti nimic de pesedistii de frunte care au falimentat zeci de fabrici cu mii de angajati. Claudiu pur si simplu te descalifici ca ziarist cu articole de acest gen.

  2. Angelica, pentru a te ” descalifica” e musai sa te calici in ceva! Mai Matei, nu puneai tu un titlu de Pullizer: ” Nadrag! Saracule, care esti!”? Acum ca ziarist de investigație ce te crezi lumineaza- ne pre noi! Fa tu o ancheta si demasca-l pe Nadrag cum reuseste cu 95 de lei pe luna sa se imbrace mai bine ca tine, sa miroase mai bine ca tine, sa mearga la frizer mai des ca tine? Ia afla tu de unde fură!Asa este ca tu sau un prieten de-al tau meritati postul de consilier al lui Carciumaru?

  3. Edi Ladaru e un tip istet,se pune intrebarea cum a aparut domnul Nadrag langa Edi….cine l-a pus ca a aparut din senin in cadrul ALDE,daca observati atitudinea cu mainile in buzunar se poate trage concluzia cat la interesat ca Edi sa aiba o campanie electorala eficienta,Edi e bine sa atragi in jurul tau tineri neuzati moral si peste 4 ani cred ca vei castiga Primaria Tg-jiu….Evita personae gen PEGINGINA,NADRAG……..etc

  4. Da,Ciclop! Ai dreptate din punctul tău de vedere (un ochi si ala …)! E Gorjul plin de isteți,nu doar Ladaru. Ce mă, la fiecare casă 2-3 isteți, dar ne conduce echipa Cârciumaru -Calinoiu să altoită cu geniu! Marius,iti devoalez eu salariul lui Matei! Cat merită – 91 Lei !😂😂😂 Pe an, si 50% din ce „aduna”

  5. Sa nu uitam ca ziaristul minune este un fost puscarias.. No Commennt!

  6. Gore Pendulistu

    Retarzi pe banda rulanta. Cum poți spune ca ai salariu de ..jdelei…cel mult poți să îi spui venit! boilor cu B mare 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.