Consiliul de Supraveghere al CEO, solicitat să aprobe în regim de URGENȚĂ retehnologizări întârziate de ani de zile

miting-mineri

Liderii Sindicatului ,,Mine-Energie” Oltenia (sindicat majoritar organizat la nivelul Complexului Energetic Oltenia, afiliat la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Electricitate ,,Univers”), îi fac neserioși pe supraveghetorii numiți în urmă cu o săptămână și care au plecat din CS al CEO, fără să-și motiveze demisiile.
SME Oltenia a transmis o adresă Ministerului Energiei, Consiliului de Supraveghere și Directoratului CE Oltenia: „Având în vedere numirile făcute în cadrul Consiliului de Supraveghere, prin care se doreşte stabilizarea acestor poziţii, numiri ce ar trebui să ducă la o bună funcţionare a acestuia, chiar dacă acest proces ridică semne de întrebare în cea ce priveşte seriozitatea acestuia prin demisia a doi membri numiţi, vă rugăm ca în regim de urgenţă, pentru o bună funcţionare a S. Complexul Energetic Oltenia S.A. care să aibă ca finalitate stabilitatea locurilor de muncă şi implicit performanţa economică, să întreprindeţi toate demersurile necesare pentru rezolvarea a trei probleme importante”, se arată în adresa menționată.

Trei probleme de rezolvat

SMEO: „Ţinând cont că se tergiversează de foarte mult timp aprobarea de către Consiliul de Supraveghere al S. Complexul Energetic Oltenia S.A. a retehnologizării Grupului 5 din cadrul Sucursalei Energetice Rovinari vă solicităm aprobarea în regim de urgenţă a acestei retehnologizări, fapt ce ar duce la stabilizarea atât a locurilor de muncă cât şi a performanţei S. Complexul Energetic Oltenia S.A. Întreprinderea de demersuri, pe lângă instituţiile abilitate, în vederea urgentării obţinerii autorizaţiei necesare pentru punerea în funcţiune a Depozitului de Cărbune al Carierei Roşia. Urgentarea promovării unei Hotărâri de Guvern privind aplicarea prevederilor Legii 255/2010, necesară continuării activităţii, conform licenţelor de funcţionare aprobate , la: Cariera Tismana, Cariera Roşia , Cariera Pinoasa, Cariera Jilţ Sud, din cadrul S. Complexul Energetic Oltenia S.A. ”
Fără siguranța locurilor de muncă

SME Oltenia mai menționează faptul că nerezolvarea situaţiilor indicate mai sus vor crea o serie de probleme în cea ce priveşte siguranţa locurilor de muncă şi buna funcţionare a Complexul Energetic Oltenia , cu apariţia unor situaţii deosebit de grave la nivelul judeţului Gorj. „Sindicatul ,,Mine Energie” Oltenia îşi manifestă disponibilitatea dialogului în vederea rezolvării acestor probleme şi îşi exprimă ferma convingere că abordările viitoare, cu privire la dialogul social se vor baza pe responsabilitate, respect reciproc, obiectivitate din partea tuturor celor implicaţi şi vor fi evita conflictele sociale majore ce pot genera convulsii sociale de care noi nu ne facem responsabili, considerând faptul că responsabilitatea vă aparţine în totalitate dumneavoastră ca factor de decizie în ceea ce priveşte direcţiile de acţiune privind viitorul mineritului şi energiei din zona Olteniei”, se mai arată în adresa către minister și conducerea CEO.
loading...
Loading...

Citește și

Excavatoarele carierelor miniere din CEO, DEBLOCATE! Modificările la Codul Silvic au primit votul deputaţilor

Terenurile pot fi scoase din fondul forestier pentru lucrări miniere de interes naţional, conform propunerii …

Un comentariu

  1. Hahalere sindicale cei care au plecat au caracter sunt onești, au văzut ce excrocherii sunt in conturile CO, cum sunt trecuți banii din cont in cont pana li se pierde urma, nu sunt ca voi care țineți cu hoții sau ca justițiarii cărora trebuie sa le plângi de mila ca au salarii mai mici de 150000000 lei vechi.Vai mama cum se alege praful de CO si de tara cu anarhiștii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *