sâmbătă , 18 noiembrie 2017 - 6:45

Constantin Brâncuși, românul european prin excelență

Echipa Euroscola a Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” a desfășurat la Centrului Național de Informare și Promovare Turistică „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu o nouă activitate de promovare a Ansamblului Monumental CALEA EROILOR în cadrul proiectului „Constantin Brâncuși, românul european prin excelență”. La aceasta manifestare culturală au participat elevi si profesori din şcoală şi în calitate de invitaţi, domnul viceprimar Adrian Tudor, doamna profesoară Angelica Necşulea, doamna Crina Gurică, reprezentanta ONG-ului Asociația „Victoria Internațional”, doamna Irina Dan, reprezentanta Fundației Cultural Științifice „Gheorghe Magheru”. Doamna Vulpe Carmen a prezentat în deschiderea manifestării Concursul Euroscola 2017. Eleva Eugenia Miulescu a încântat printr- o remarcabilă prezentare, expunerea acesteia abordând opera si viaţa marelui sculptor gorjean .
A urmat prezentarea proiectului derulat în perioada mai–octombrie 2017, profesorul coordonator Dănăricu Carmen analizând fiecare activitate desfasurată de echipa Euroscola.
Viceprimarul Adrian Tudor a felicitat echipa de proiect şi a subliniat la rândul său importanţa Ansamblului Monumental Calea Eroilor, atât ca obiectiv de patrimoniu naţional, cât şi ca viitor obiectiv UNESCO.
Elevii participanţi la acest eveniment şi-au exprimat gândurile şi propunerile pentru o promovare cât mai eficientă o operelor părintelui sculpturii moderne lăsate moştenire gorjenilor. Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana fără Sfârșit sunt daruri de o valoare inestimabilă pe care cu totii trebuie să le păstrăm cu sfinţenie, să le promovăm şi să le lăsăm moştenire peste timp urmaşilor noştri.

Echipa EUROSCOLA a Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru”

loading...
Loading...

Citește și

Șapte persoane prinse muncind la negru de către inspectorii ITM Gorj. Amenzi URIAȘE pentru agenții economici

Inspectorii Serviciului Control Relații de Muncă din cadrul ITM Gorj au depistat, săptămâna trecută, cinci …

Un comentariu

  1. Pai daca si Adyta tine prelegeri despre Constantin Brancusi ,,,,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.