Consultări la Palatul Cotroceni pe tema Brexit

Președintele Klaus Iohannis organizează luni, de la ora 17:00, consultări la Palatul Cotroceni, pe tema efectelor pe care le are ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. La consultări au fost chemați premierul Dacian Cioloș, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și liderii partidelor parlamentare.

Klaus Iohannis va propune înfiinţarea unui grup de lucru care să evalueze impactul deciziei Marii Britanii României, să identifice măsurile care se impun în acest context, „cât şi oportunităţile care pot apărea pentru România în situaţia creată”, transmite Administrația Prezidențială, citată de News.ro.

O rundă de consultări a avut loc și înainte de summit-ul european de la Bruxelles. La Bruxelles, după reuniunea Consiliului European, preşedintele a spus că în negocierile care vor fi purtate în perioada următoare România va umări cu prioritate apărarea intereselor comunităţii româneşti. Șeful statului a spus atunci că a primit asigurări de la premierul britanic, David Cameron, că românii care locuiesc și muncesc în Marea Britanie nu vor avea de suferit în acest moment.

loading...
Loading...

Citește și

Incendiu puternic la chiliile mănăstirii!

Un incendiu a izbucnit, duminică-dimineaţă, la chiliile Mănăstirii Sf. Mina din localitatea Roşiori, pentru stingerea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.