Contrabandist, condamnat la închisoare, propunerea PNL pentru postul de viceprimar la Vladimir

vice-vladimir

Paradox la Vladimir: primar și viceprimar, condamnați penal. Ion Ianăși, primarului liberal al comunei, urmează să-i fie încetat mandatul de către Instituția Prefectului Județului Gorj din cauza unei condamnări penale. PNL Gorj continuă seria promovărilor celor cu probleme la cazier: Vasile Iovan, consilier local, e propus de partid pentru a fi validat în funcția de viceprimar al comunei Vladimir, în ședința care va avea loc la începutul săptămânii viitoare deși, în trecut, a fost condamnat la închisoare pentru contrabandă.

primaria-Vladimir

Primarul, aproape revocat…

E o chestiune de ore până când Prefectura Gorj va emite dispoziția prin care îi va înceta mandatul lui Ion Ianăși, primarul liberal al comunei Vladimir, din cauză că a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru că, în noiembrie 2014, a lovit un pieton cu maşina primăriei şi a fugit de la locul accidentului. Hotărârea a rămas definitivă prin nerecurare în 14 mai, anul trecut, Ianăși neatacând soluția Judecătoriei Tg-Cărbunești în termenul legal, ci abia în această lună, ca să poată încerca să justifice că dosarul încă se judecă și nu se impune revocarea sa din funcție.

…un contrabandist, pe punctul de a fi numit vice

Organizația județeană a PNL vrea să-și securizeze conducerea Primăriei Vladimir, așa că îl propune ca viceprimar pe consilierul Vasile Iovan, pentru a prelua atribuțiile primarului, numai că și acesta e în aceeași situație ca și Ianăși.
Vasile Iovan a fost condamnat la închisoare, la începutul anilor ’90, pentru contrabandă. Unele surse spun că Iovan a executat câțiva ani de închisoare și a solicitat reabilitarea, Judecătoriei Tg-Cărbunești, abia în urmă cu câteva zile, pe 12 iulie, când a constatat că i-au crescut șansele să fie ales viceprimar. Susținut de cei cinci consilieri locali PNL, Iovan ar mai avea nevoie de un singur vot pentru a fi ales viceprimar, numai că instanța i-a dat termen pentru reabilitare abia pe 15 septembrie.
Vasile Iovan a fost consilier local din partea PDL și în mandatul trecut, fiind unul dintre adversarii constanți ai actualului primar cu care a devenit coleg, după fuziunea politică dintre partidul său și PNL.
Iovan recunoaște că a avut probleme cu legea, însă spune că este deja reabilitat și nu crede că aceasta ar constitui un impediment în alegerea sa ca viceprimar.
”În 1995 am terminat condamnarea. Am fost arestat doar 15 zile, nu am făcut pușcărie. Am primit doi ani cu suspendare și nu pentru contrabandă cu țigări. Era perioada embargoului în Iugoslavia și eram cu un barcagiu care într-adevăr făcea contrabandă. Am fost luat la grămadă și așa am ajuns să am probleme, dar nu sunt contrabandist. Sun deja reabilitat”, a precizat Iovan.

Adrian Georgescu

loading...
Loading...

Citește și

Termenul de depunere a cererilor de plecare voluntară din CEO a EXPIRAT! NOTIFICĂRI la AJOFM

Angajații din CE Oltenia care au vrut să intre în programul de 200 de disponibilizări …

Un comentariu

  1. Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie imediat, acum, de colaboratori din toate localitatile tarii, pentru o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, la alegere, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna. Atentie, cerem seriozitate maxima! Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: florbad2006@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *