vineri , 17 noiembrie 2017 - 21:35

Contracte de export DESECRETIZATE, mix energetic fără unirea companiilor, stocarea cărbunelui fără pierderi pentru CEO!

ceo

Modificările aduse legii energiei au fost votate ieri, în Camera Deputaţilor, în unanimitate. Urmează ca actul normativ să fie promulgat de preşedintele Klaus Iohannis.

Specialiştii din sistemul energetic amintesc trei dintre schimbările din legea energiei, favorabile producătorilor, inclusiv pentru CEO. Este vorba despre desecretizarea contractelor de export, realizarea unui mix fără unirea companiilor şi posibilitatea ca stocarea cărbunelui, spre exemplu, să nu mai producă pierderi producătorului de energie din Gorj.
Contractele, la vedere

Modificările legislative iniţiate de parlamentarii gorjeni şi susţinute de autorităţile judeţene, vor transparentiza exportul de energie. În noua lege, există obligativitatea publicării preţurilor, durata contractului de export şi cantitatea de energie vândută în afara graniţelor, detalii care nu erau publice până acum. De asemenea, producătorii de energie au posibilitatea sa exporte energie într-un coş comun, astfel încât preţul să fie atractiv pentru piaţa externă. În privinţa stocurilor de cărbune, acestea se făceau la dictatul ANRE. Odată cu modificările legii energiei, CE Oltenia nu va mai avea pierderi cauzate de deprecierea cărbunelui stocat pe perioade lungi de timp. Până acum, exista obligaţia creării unui stoc de siguranţă ale cărui cantităţi le stabilea ANRE. Au fost situaţii când cantitatea de cărbune din depozite a rămas intactă, şi cărbunele depreciat, fapt ce a generat pierderi Complexului. În acest context, dacă statul va vrea stoc de siguranţă, ANRS va plăti pentru stocarea lignitului iar compania nu va mai înregistra pierderi din acest punct de vedere.loading...
Loading...

Citește și

DETALII ȘOCANTE: TÂNĂRUL din Gorj, FIU DE PROCUROR, MORT în Londra, A FOST GĂSIT SPÂNZURAT! Pe CINE DĂ VINA MAMA acestuia

Detalii șocante ies la iveală în cazul tânărului din Gorj mort în Londra. Dan-Tiberiu Sbîrcea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.