CONTURILE Complexului, EXECUTATE

mina

Complexul Energetic Hunedoara precizează, printr-un comunicat, că ieşirea din insolvenţă a societăţii nu se datorează îmbunătăţirii situaţiei economice şi financiare, lucru care va genera probleme majore în activitatea curentă. Producătorul de energie riscă astfel executarea conturilor societăţii de către creditori, iar posibila oprire a activităţii societăţii va conduce implicit şi la sistarea furnizării agentului termic necesar încălzirii populaţiei.

Reacţia vine după decizia Curţii de Apel Alba Iulia, care a respins marţi decizia Tribunalului Hunedoara prin care, în luna iunie a acestui an, a fost deschisă procedura insolvenţei în cazul Complexului Energetic Hunedoara.
“Există riscul iminent al executării conturilor societăţii de către creditori, implicaţiile imediate fiind punerea S. CEH-SA în imposibilitatea asigurării materialelor şi serviciilor de strictă necesitate pentru continuarea activităţii şi dificultăţi în efectuarea plăţilor salariale”, precizează compania, într-un comunicat. Oficialii producătorului de energie spun că posibila oprire a activităţii societăţii va conduce implicit şi la sistarea furnizării agentului termic necesar încălzirii populaţiei. „Având în vedere că ieşirea din insolvenţă a societăţii nu se datorează îmbunătăţirii situaţiei economice şi financiare, S CEH-SA va avea de înfruntat probleme majore în gestionarea activităţii curente”, arată comunicatul.
Conducerea societăţii subliniază că, în contextul situaţiei actuale, va face tot posibilul să avanseze în demersurile iniţiate cu Comisia Europeană pentru asigurarea menţinerii în funcţiune a părţii viabile din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, prin accesarea unor forme de ajutor de stat atât pentru activitatea minieră cât şi pentru cea energetică.

loading…
loading...
Loading...

Citește și

FRĂMÂNTĂRI MARI în CEO! E legat de CCM

Liderii FNME ameninţă cu proteste de amploare, dacă guvernanţii nu vor da o hotărâre pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *