luni , 20 februarie 2017 - 22:05

CONVULSII sociale la CEO! BNS INTERVINE

miting-1

Reprezentanţii BNS anunţă declanşarea protestelor la CEO: „Întâlnirea din data de 14.10.2016 ce a avut loc la Ministerul Energiei la care aţi participat împreună cu Secretarul de Stat, doamna Corina Popescu, doi reprezentanţi ai Consiliului de Supraveghere respectiv Bobîlcă Cornel – Preşedinte şi Codescu Dan – membru, trei reprezentanţi ai Directoratului şi reprezentanţi ai federaţiilor sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate semnatare a CCM – CEO, s-a lăsat cu promisiunea certă privind rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli – capitolul fond salarii 2016”, scrie în adresa Blocului Naţional Sindical trimisă ieri Ministerului Energiei şi semnată de preşedintele BNS, Dumitru Costin.

BNS constată şi apoi face o solicitare: „Imposibilitatea aprobării celor două acte normative respectiv: revizuirea programului de reorganizare şi a planului de disponibilizare pe anul 2016 în şedinţa A.G.A. din 18octombrie 2016 datorită absenţei reprezentantului desemnat de Fondul Proprietatea, (AGA a fost convocată în conf. cu art. 121 din legea 31/1990).vă solicităm, Domnule Ministru, să convocaţi AGA sau să dispuneţi Preşedintelui Directoratului convocarea în vederea realizării paşilor necesari rectificării BVC pentru a putea evita convulsiile sociale ce pot apărea în următoarea perioadă.
În situaţia în care nu veţi da curs solicitării, precizând faptul că Federaţia Univers şi Federaţia Energetica semnatare a CCM sunt afiliate la Blocul Naţional Sindical vom demara procedura legală de declanşare a conflictului de muncă”, se mai arată în comunicatul BNS.

loading...

Citește și

Producţie de cărbune RECORD în carierele CEO!

Carierele CE Oltenia au funcţionat la capacitate în această iarnă, depăşind problema care s-a semnalat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.