vineri , 24 noiembrie 2017 - 18:37

Copiii din Scoarţa fac orele de sport ÎN STRADĂ şi anul viitor

copii

Elevii şcolii de la Budieni, comuna Scoarţa, vor face orele de educaţie fizică în stradă şi în noul an şcolar. Primarul Ion Stamatoiu a declarat că a făcut demersurila Ministerul Dezvoltării pentru a obţine fonduri pentru reabilitarea şcolilor din comună, însă a primit răspuns negativ.

 

Motivul pentru ca nu a obţinut finanţare pentru renovarea unităţilor de învăţămân este că acestea deţin aviz de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică. „La Budieni este o problemă. Noi am luat avizul de la minister pentru demolarea şcolii vechii şi am vorbit la Compania Naţională de investiţii ca în momentul în care suntem gata cu predarea terenului să construim o sală de educaţie fizică. Începutul anului şcolar va fi la fel, educaţia fizică se va face, pe timp frumos, în stradă, iar pe timp ploios sau zăpadă, în sala de clasă. Există aviz de funcţionare, dar nu înţeleg cum a fost dat. Eu am avut o intervenţie la Ministerul Dezvoltării pentru accesarea fondurilor necesare pentru reabilitarea şcolilor din comună, însă ni s-a răspuns că nu vom putea primi bani pentru că avem aviz. O singură şcoală din cele trei, Şcoala Generală Bobu, are grup sanitar în incită, cele din Budieni şi Scoarţa au toaleta în fundul curţii, cum se zice la ţară. Avem 374 de elevi”, a declarat primarul.

loading...
Loading...

Citește și

Mitropolitul Olteniei la Lainici! Vezi FOTO!

Praznicul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului a fost cinstit şi anul acesta la Mănăstirea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.