Creatorii unui Sistem profund corupt…

claudiu_matei…mimează elitismul, dar își dau la gioale fără menajamente pentru a-și propulsa rubedeniile, amantele și protejații în funcții bine remunerate. Aceste lucruri se întâmplă și la Gorj dintotdeauna, iar deseori am scris despre impostorii și sinecuriștii care sufocă instituțiile bugetare de la nivel local. De ceva vreme asist tâmp, aproape fără reacție, la disputele politice, la cum încearcă unii să-și conserve influența la vârful partidului și al unor instituții de forță ale statului, cu scopul de a rezista în funcțiile actuale, sau pentru a prinde altele, de parlamentar de exemplu.

Am mai scris-o/spus-o, nu am votat niciodată PSD din cauză că cei de la vârful partidului sunt exponenții unui Sistem profund corupt și imoral, promotorii bugetofagilor analfabeți, ai mediocrității și ai cumetriilor, combinațiilor și șmenurilor de tot felul.

Din păcate, în Gorj opoziție în adevăratul sens al cuvântului nu există pentru că cei care conduc celelalte partide au crescut la sânul PSD sau au avut diverse legături cu oameni din cercul de putere care domină județul. Nu dau exemple acum, ele sunt de notorietate, însă voi merge întotdeauna pe mâna celor care nu au fost la butoane și devin extrem de vocali atunci când Sistemul face abuzuri.

Sistemul e extrem de periculos și știu amănunte uluitoare despre cum îi protejează pe cei care-l finanțează și cum încearcă să-i distrugă pe cei care încearcă să-l destructureze. Funcționează exact ca un grup infracțional, așa cum e descris acesta de legea penală. De referință e o întâmplare petrecută în urmă cu aproape doi ani, când, pentru a-l scăpa din ghearele organelor judiciare pe unul ce aducea bani în casă, mai marii Sistemului au apelat la MAI marii de la Capitală, care nu mai sunt, iar despre dosarul ăla nu se mai aude nimic. Dar absolut nimic. Cei din justiție care protejează Sistemul, și sunt parte din el, au acționat la comenzile sale, au fost promovați, din nimeni, în funcții la vârful instituțiilor de justiție din Gorj, sunt acea parte din justiție, mică e adevărat, în care nu am încredere. Până când acei șerpi nu dispar din sistemul judiciar, celălalt Sistem nu va putea fi destructurat.

O să scriu în perioada următoare despre cei susținuți de Sistem pentru posturile de parlamentari, care sunt jocurile și interesele din spatele acelor personaje, care sunt taberele care-i sprijină, cine negociază pentru ei până în miez de noapte, cum vrea Sistemul să se curețe din interior și pe cine vrea să elimine.

Spun doar atât: s-ar putea schimba unele discursuri politice înspre binele acestui județ. E momentul ca unii tineri, mobilați intelectual, să-i înlocuiască pe emanații Sistemului. Am observat că așa zisul partid liberal și-a pus pechinezul să-l muște pe singurul intelectual din partid care voia să candideze, și să-i ia apărarea unuia care spune că e în topul celor mai activi parlamentari. Activi însemnând lătrători, iar chestiile alea nu aveau treabă cu Gorjul, ci, în cele mai multe cazuri, personajul ținea să zică două vorbe ”pentru stenogramă”.

Poate îmi veți reproșa de ce nu am reacționat până acum. Vorba lui Didi Sfiosu’ în „Ticăloșii”: De rușine! A lor.

loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

4 comentarii

  1. Felicitari .

  2. Nu de rusinea lor ai tacut papagalule ! Din calcul , ca de obicei …Ai asteptat sa vezi din ce parte bate vantul , din ce parte pica ! Si se pare ca ai ales …

    • Spre deosebire de el ,tu nu te.ai orientat bine ai mers cu veriga slaba. Sti tu foarte bine.De data asta a batut vantul corect…..

  3. cerasela cutean

    Felicitări, d-le editorialist! Un comentariu pertinent! Mi-a plăcut comparația cu pechinezul, deși, la cât de involuat este personajul, chiar și BACTERIE e mult spus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.