Credeau ca este mumia unei cântărețe egiptene! Ce-au aflat când au scanat trupul la tomograf


Cercetatorii au avut un adevarat soc in timp ce analizau o mumie egipteana.

Mumia, despre care se credea ca apartine unai cantarete egiptene moarte cu 2.500 de ani in urma, se afla de peste un secol la Muzeul Ermitaj din Rusia.

Recent, muzeografii au decis sa analizeze mumia la tomograf, pentru a afla mai multe informatii.

Insa, in loc sa vada scheletul unei tinere nobile, asa cum se asteptau, cercetatorii au avut un adevart soc in timp ce se uitau pe imagini.

Mumia este de fapt a unui barbat castrat. In urma unor investigatii suplimentare, ei au aflat ca barbatul se numea Pa-kesh si fusese preot si seful garzii faraonului, scrie Daily Mail.

Nimeni nu-si explica insa de ce barbatul a fost castrat. Ei nu stiu nici daca testiculele au fost taiate inainte sau dupa moartea acestuia.

Cercetatorii sunt convinsi ca mumia tinerei cantarete, pe nume Babat, a fost inlocuita cu multi ani in urma cu aceasta mumie a preotului castrat.

Analizand dentitia barbatului, expertii si-au dat seama ca acesta avea intre 20 si 30 de ani in momentul mortii si ca moartea sa nu a fost violenta.

Un alt detaliu surprinzator este ca preotul avea dintii perfect sanatosi, lucru rar intalnit in prezent. Castrarea nu era insa o practica normala in Egiptul antic, istoricii cunoscand un singur caz de acest fel.

Pe de alta parte, nici in timpul imbalsamarii nu se practica eliminarea testiculelor. Prin urmare, expertii nu au inca o explicatie pentru acest lucru.

Cele doua mumii – cantareata si preotul egiptean – au fost aduse in Rusia in anul 1860, iar la Muzeul Ermitaj au ajuns abia dupa revolutia din 1917. Nu se stie unde se afla acum mumia tinerei cantarete.

sursa: yoda.ro

loading...
Loading...

Citește și

Povestea japonezului care a fost dispreţuit întreaga viaţă pentru că a supravieţuit scufundării Titanicului

Cultura japoneză diferă în privinţa mai multor aspecte de cea occidentală, una dintre cele mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.