Cruzime fără margini. Au jupuit un câine

Gest de o cruzime inexplicabilă la Iaşi. Un câine comunitar, despre care oamenii spun că nu era deloc agresiv, a fost mutilat în aşa hal încât medicii veterinari n-au mai putut decât să-l eutanasieze. Poliţiştii îi caută acum pe vinovaţi, mai ales că nu e singurul caz de acest gen înregistrat la Iaşi, în ultima vreme.

Luni noapte, câinele a fost găsit mai mult mort decât viu, de o femeie care îl cunoştea.

Georgeta Bertea, femeia care l-a găsit: „A venit rănit, târându-se, efectiv târându-se. Când a ajuns în dreptul meu am văzut cruzimea şi halul în care era. Mutilat complet. Avea foarte multe tăieturi, deci avea toată pielea jumulită de la cap până la coadă”.

Animalul a fost dus imediat la un veterinar. Din păcate, rănile erau mult prea grave, iar câinele prea bătrân, aşa că pentru a-i curma suferinţa, a fost eutanasiat.

Adina Blagoci, medic veterinar: „Şoc hipotermic, undeva la 34,5 temperatură, cu plăgi pe o suprafaţă mai mare de 50 la sută din corp, plăgi provocate prin tăiere cu un obiect ascuţit şi smulgerea pielii de pe corp. Accident nu, mai mult ca sigur o persoană, mâna unui om”.

Locuitorii din zonă sunt revoltaţi de suferinţa provocată fără motiv câinelui, pe care spun că îl hrăneau zi de zi, de 16 ani.

„Era blândă, foarte blândă, nici nu lătra. Avea locul ei”.

„Nu concep aşa ceva … ce ai cu el? Lasă-l, nu îi da nimic, dar lasă-l în pace…”

„Este inuman, este …odios, ăsta e cuvântul”.

Cazul e şi în atenţia autorităţilor, care îl caută acum pe autorul oribilei fapte.

Nicolae Ivanciu, reprezentant al Poliţiei Animalelor Iaşi: „Nici nu ştiu să îmi găsesc cuvintele, mă doare sufletul. Vom lua toate măsurile care se impun”.

Cel sau cei care au mutilat câinele riscă până la trei ani de închisoare. În urmă cu mai puţin de două luni, tot la Iaşi, patru pui de câine au fost aruncaţi în smoală abia turnată. Medicii veterinari au reuşit să-i salveze, însă cei care au chinuit căţeluşii nu au fost prinşi până acum.

Sursa: Digi24.ro

loading...
Loading...

Citește și

FOTO: Încă un accident în capul de pod de la Drăguțești! Un tânăr a MURIT celălalt în stare GRAVĂ!

În jurul orei 00:10 ISU Gorj a fost silicitat sa intervina la un accident rutier …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *