Cu interdicție de la ANI să candideze, Nicolae Davițoiu propune pentru Parlament doi ”dinozauri” care au găurit fostul CE Rovinari

garjoaba-fratii-davitoiu

Nicolae Davițoiu, președintele PMP Gorj, a ajuns la fel de singur în partid, precum în cârciuma din Parc și ca în resortul pustiu de la Arcani, după ce i-a alungat din jurul său pe cei care au scos al treilea scor din țară pentru PMP la alegerile locale. Davițoiu și-a dorit să rămână solitar ca să facă ceea ce știe cel mai bine, adică să pună apă în vin. Totuși, Cațavencu de Gorj și-a selectat, pentru alegerile parlamentare, pe criterii personale, cumetrii, amiciții și partizanate, niște ”valori” pentru care trage tare ca partidul să le susțină pentru un fotoliu de demnitar.
Leșu Davițoiu, gaură în bugetul CE Rovinari

Partidul Mișcarea Populară centralizează, astăzi, listele cu candidați propuși de organizațiile județene pentru Parlament. Șeful partidului de la Gorj, Nicolae Davițoiu, i-a impus, în capul listelor, pe fratele său, Gheorghe Leșu Davițoiu și pe Tiberiu Trotea, doi dinozauri din sistemul mineresc și energetic ce se doresc reciclați în viața publică.

facsimil-curtea1

Curtea de Conturi a stabilit că, pe când fostul Complex Energetic Rovinari, era condus de Gheorghe Leșu Davițoiu entitatea energetică a făcut cheltuieli nejustificate în sumă de 1.585.000 de lei reprezentând cheltuieli de executare pentru unele drepturi salariale obținute de angajații fostului complex în instanță.
Practic, au fost încheiate în instanță tranzacții de stingere a litigiilor dintre salariați și unitatea energetică, prin care au fost recunoscute toate drepturile inițiale solicitate în justiție de organizațiile sindicale stabilite prin împuternicirea expresă dată de directorul general Davițoiu, consilierului juridic Virgil Novac, care semnase și întâmpinarea depusă în procesele cu salariații.
După încheierea tranzacțiilor la Tribunalul Gorj în data de 12 martie 2009, admisă de Tribunalul Gorj, de șeful biroului juridic, cu drepturile bănești prevăzute în împuternicirea expresă dată de directorul Davițoiu, în anul 2009 au fost plătite sume către salariați sume nu la nivelul drepturilor prevăzute în împuternicire, respectiv tranzacție sau întâmpinare.

facsimil-curte-2

În ianuarie 2010, Davițoiu a fost demis de la conducerea CE Rovinari, iar în luna octombrie a aceluiași an, un executor judecătoresc a pus poprire pe contul CE Rovinari pentru 4,7 milioane de lei.

Trotea, în raportul Corpului de Control al premierului

Complexul energetic a atacat decizia instanței de la Gorj, iar Curtea de Apel Craiova a desființat soluția. La conducerea CE Rovinari a ajuns, între timp, Tiberiu Trotea care nu a întreprins nimic pentru recuperarea banilor. De fapt, complexul a făcut o contestație la executare când era prea târziu, iar instanța de judecată a considerat tardivă cererea de chemare în judecată și a respins-o ca fiind tardivă.
Un raport al Corpului de Control al primului-ministru, dat publicităţii în mai 2013, relevă posibile fapte de natură penală comise la încheierea unor contracte de achiziţii publice de către CE Rovinari, în perioada cât acesta era condus de Trotea cu câteva societăţi comerciale prestatoare de servicii. Mai exact, este vorba de suplimentarea, prin acte adiţionale, a trei contracte, cu suma de 7,2 milioane de lei, prin eludarea prevederilor legale, creând în acest mod un avantaj patrimonial unor firme.

Davițoiu are interdicție să candideze până în martie 2017

ani-davitoiu

pierderi-davitoiu

Celelalte ”valori” promovate pe listele cu candidați pentru alegerile parlamentare sunt Doru Cornescu de la Turceni, pierzător pe linie al alegerilor în ultimii ani, și fiul lui Corneliu Gârjoabă, un politician cu notorietate pe maximum două scări de bloc. Alături aceștia au rămas alți doi politiceni faimoși, Aurel Slapciu și Ion Fugaru, pe care nu i-au votat nici proprii angajați la alegerile locale.
Nicolae Davițoiu, recunoscut ca fiind un personaj strâns la pungă, deși secretarul general al PMP, Dorel Onaca, ar putea contrazice informația, este pe pierdere și în afaceri, anul trecut, firma sa, Nic Sum SRL a înregistrat un deficit de peste 108.000 lei. Davițoiu lasă impresia, public, că poate candida, ”se poate, de ce nu?”, la alegerile parlamentare, fără să spună că, de fapt, interdicția pentru incompatibilitate, îi expiră la data de 31 martie 2017, potrivit ANI.loading...
Loading...

Citește și

Gravidele ar putea primi îmbrăcăminte și produse de îngrijire pentru nou-născuți! Vezi ce trebuie să facă!

vid Gravidele ar putea primi îmbrăcăminte și produse de îngrijire, pentru nou-născuți, dacă merg la …

5 comentarii

 1. LUAt VOTURI MULTE,PESTE 200

 2. Un nenonrocit daca si asta va fo deputat

 3. Davitoiu lesu cel mai mare escroc din gorj

 4. Offf….domniiii…notorietatea din Gorj joaca parca la tonomat acest ziar….of…am avut notorietate…Iriza Doru..deputat de Gorj…Popeanga Vasile deputat de Gorj..cel mai tare notoriu
  .Victor Viorel Ponta….deputat de Gorj Dian Popescu…senator de Gorj….Un bucurestean Weber…deputat de Gorj…si trepadusi cu notorietate..Circiumaru..Calinoiu….si multi alti..sa nu nu uitam pe inegalabilul distrugator de vieti care a praduit Complexul Oltenia a omorat vise construite pe bani putini ..visele unor oameni care au lucrat la Sind Jilt, Oldservmin si nu numai…..DOMNUL MANAGER Ciurellllll…care este…vicepresedinte Psd…deci
  .acesri oameni cu notorietate au distrus Gorjul….Gorjeni le mai dam o sansa …eu unul zic stop
  ..stop incercam cu oameni noi …si sa fie Gorjeni …dexi domnilor jurnalisti ,,tonomate” aici ne a adus notorietatea incat plangem si regretam votul dat acum 4 ani notorilor de mai sus….
  ….Aaaa..mai avem un notorii .DAN VALCEANU SI MASCOTA BARBU…primul sugativa din banii minerilor iar al doilea un praduitor care a reusit sa omoare visele unui tanar primar…deci ..notorietqtea ucide putem spune..domnilor ziaristi tonomati..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *