Cu postacii la vedere

mihaela-horvathAuzisem în trecere că, mai nou, înaintea campaniei electorale, partidele politice vor avea obligaţia să-şi declare postacii. Nu am prins detaliile acestei ştiri, dar ideea este cel puţin interesantă.

Infestarea spaţiului public de către anonimii care, de-o parte şi de alta, înjurau şi porcăiau fără oboseală în ultimele campanii electorale, a fost un fenomen care, fără îndoială, a avut consecinţe urâte şi influenţe nefaste. Nu s-a îmbogăţit nimeni cultural, citind prostelile unora fără nume, dimpotrivă. S-a dat liber unor agresivităţi verbale fără margini iar pe unii i-a transformat, virtual, în animale. Ulterior, am aflat că cei care insultau cel mai mult şi mai des, in mod obsesiv, erau plătiţi.

Problema aceasta a partidelor nu mă pasionează prea mult.

Însă, discuţia poate continua şi cu privire la postacii care-şi varsă mizeriile pe site-urile ziarelor, atacând, cu mintea lor găunoasă, autorii materialelor de presă şi pe familiile acestora. Complet ticălos. Cei care scriu, care apar la TV sau radio, se expun, se lasă cunoscuţi, se lasă văzuţi, cu toate riscurile meseriei. Aşa că jignirile, calomniile, mizeriile şi porcăiala pe care o primesc cei care se expun astfel, prin natura profesiei, sunt terfeliţi constant. Într-un caz din acesta, a fost sesizată Poliţia. Nu este corect şi normal, ca postacii anonimi care acţionează uneori în haită, să-şi facă mendrele cum vor, fără ca nimeni să-i poată opri.

Libertatea de exprimare nu este, în fapt, o hazna.

loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

Un comentariu

  1. Să incepem mai intai cu un C.N.A al presei scrise.Abia dupa aceea sa intram in discutii despre caracterul celor care posteaza prin diferite forumuri de discutii
    Paiul din ochiul altora vs bârna din ochiul vostru …rusine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *