Cu toate astrele aliniate împotrivă, Pandurii vrea minunea cu… Astra!

faza1

Abia ieșiți din grevă și cu un lot încă suferind, Pandurii speră la un rezultat surprinzător în deplasarea cu Astra Giurgiu, din etapa secundă a returului.

După o perioadă mai mult decât tulbure, în care problemele financiare s-au resimțit în cele din urmă și pe plan sportiv, asupra rezultatelor, Pandurii își reia misiunea ”ingrată” din Liga I. Formația de fotbal gorjeană se va deplasa duminică, la Giurgiu, acolo unde urmează să întâlnească campioana en-titre, Astra, în etapa a doua de retur a sezonului regulat. Reluându-și antrenamentele abia la mijlocul acestei săptămâni (după o grevă ”ad-hoc”), dar și având destule necunoscute la nivel de lot, trupa lui Grigoraș încearcă marea cu sarea în fața Astrei, sperând la o minune. Interesant este faptul că, înaintea confruntării din runda cu numărul XV din această stagiune, Pandurii se situează cu două poziții mai sus decât campioana Ligii I (locul 8, în vreme ce Astra se află pe 10), adversarele de duminică fiind despărțite de 5 puncte.

Grigoraș: ”Mergem să ne jucăm şansa”

Cert este că în acest sezon, atât Pandurii, cât și Astra au avut parte de un sezon modest în Liga I, influențat direct de problemele financiare. Totuși, gruparea de Giurgiu a dat lovitura în Europa (ajungând până în grupele E. L.), acolo unde preferă să se concentreze momentan mai mult decât în întrecerea internă. De acest lucru încearcă să profite și tehnicianul pandurilor, Petre Grigoraș, care are nevoie de puncte pentru o iarnă relativ liniștită. În ciuda dificultăților mari de la echipa sa, Grigoraș nu ar privi ca pe o mare surpriză un rezultat pozitiv în deplasarea cu Astra. ”Încercăm să ne respectăm blazonul. Vom merge să jucăm la Giurgiu. Ei joacă în Europa League, joacă din 3 în 3 zile şi poate pe undeva ar fi un avantaj. Mergem să ne jucăm şansa, să strângem puncte, acesta este scopul nostru în meciul de duminică. Este cert că cei care vor intra nu vor ceda până la final. Nu ar fi surpriză un rezultat favorabil nouă la Giurgiu. Şi la Craiova, chiar dacă am mers cum am mers, am jucat bine şi puteam scoate un egal cu puţină atenţie. Astra vine după un meci în Europa League, poate cu o stare de oboseală acumulată. Din punctul meu de vedere Pandurii poate câştiga cu oricine. Nu ar fi o surpriză un rezultat acolo. Echipa şi-ar recăpăta încrederea în forţele proprii”, crede antrenorul pandurilor.

Probleme mari în linia defensivă. Stranierii sunt pe picior de plecare

Din păcate, de la dorință și până la putință e cale destul de întortocheată pentru Pandurii în meciul de duminică, cu Astra Giurgiu. Deși jucătorii au abandonat greva în aceste zile, antrenorul Petre Grigoraș nu știe încă pe cine va putea conta la ora disputei cu echipa campioană. Dacă se va adeveri cel mai negru scenariu, Pandurii nu va avea practic niciun fotbalist la dispoziție pe axul central al defensivei, alcătuit aproape exclusiv din stranieri. ”În ce condiţii jucăm noi nu vom avea nici un avantaj la acest meci. Ba din contră. Nu-mi rămâne decât să sper că pot alinia o echipă cât de cât echilibrată. Sper ca jucătorii străini să joace, este o situaţie disperată. Dacă străinii ar alege să plece, ar dispărea trei din cei patru fundaşi centrali pe care îi avem la dispoziţie. În plus, al patrulea este accidentat. Nu aş avea pe cine să mizez la acest meci. Realist vorbind, în această situaţie, şansele de-a alinia o echipă cu care să speri la un rezultat bun sunt mici”, a concluzionat Grigoraș. Partida dintre Astra Giurgiu și Pandurii Târgu Jiu, contând pentru etapa a XV-a a Ligii I, se va desfășura duminică, începând de la ora 18:00.

loading…
loading...
Loading...

Citește și

Pas mare făcut de Pandurii pentru salvarea de la retrogradare

Cu 3 etape înainte de finalul stagiunii, Pandurii a făcut un pas mare în lupta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *