Culmea paradoxului la Pandurii: „S-au găsit soluții pe termen mediu și lung, dar nu pe termen scurt”

pag161

După cum se știe, întâlnirile principalilor responsabili ai clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu s-au întețit simțitor în ultima vreme, cu scopul de a încerca salvarea echipei de primă ligă gorjene aflată într-o situație financiară extrem de delicată. Ultima ”ședință” derulată chiar ieri, la care au participat Membrii Asociați alături de oficialități locale și de câțiva oameni de afaceri din județ, a adus în discuție posibilități noi de finanțare, însă ”doar pe termen mediu și lung”. Din păcate, nimeni nu este încă dispus să ia taurul de coarne și să se implice direct în rezolvarea problemelor din acest moment. Președintele Consiliului de Administrație al clubului Pandurii, Narcis Răducan, consideră totuși, ultima întâlnire ca fiind un pas în direcția cea bună: ”A fost o întâlnire cu oamenii de afaceri din zonă în prezenţa autorităţilor locale. Am prezentat în linii mari unde ne aflăm şi am solicitat ajutorul dânşilor în cadru legal. Va fi conceput un plan de afaceri şi în condiţiile în care vor fi oameni care vor să ajute Pandurii, sunt bine veniţi. Au fost şi Membrii Asociaţi, este şi normal, pentru că răspund de destinele acestui club. Sunt lucruri constructive pe termen mediu şi lung. A fost o primă întâlnire, voi păstra un contact strâns cu cei prezenţi, voi merge personal la fiecare companie să ne prezentăm planul de redresare. Pe termen mediu şi lung s-au identificat nişte forme de venit importante”. Șeful clubului Pandurii avertizează însă, că problema cea mai presantă, un ajutor financiar imediat, constituie prerogativa numărul unu: ”Trebuie să recunosc că situaţia clubului de acum este cea mai importantă. Pe termen scurt nu s-au găsit soluţii şi suntem în aceeaşi situaţie.Problema mare este de ce arde acum, supraviețuierea noastră este o chestie de săptămâni! E vorba de taxe la stat, unde nu este de joacă, apoi sunt datorii către cei care au lucrat anul trecut şi nu este de ajuns pentru că trebuie să avem şi minim necesar pentru a lucra în continuare. Suntem plini de griji şi din păcate aceste griji depăşesc satisfacţia că echipa joacă fotbal şi este apreciată în Liga 1. Toată lumea caută soluţii. Rezolvarea este în mijlocul nostru. Dacă se doreşte foarte mult sunt convins că un judeţ precum Gorjul poate menţine o echipă în Liga 1. Ne presează timpul. Sper, pe ultima sută de metri, că Membrii Asociaţi să găsească soluţiile salvatoare și să mergem mai departe”, precizează Narcis Răducan. 

Îmi doresc extrem de tare ca situaţia să se stabilizeze la Pandurii, iar echipa să nu mai aibă problemele care le-a avut anul trecut şi chiar şi în acest moment. Îmi mai doresc ca pe viitor, pe noul stadion, să văd o echipă puternică a pandurilor şi de ce nu, într-o zi să fiu şi eu acolo, la Târgu-Jiu şi împreună să câştigăm un titlul. Este un moment în care toată lumea să trebuie să strângă rândurile şi să facă ceva concret.
Edi Iordănescu, fost antrenor Pandurii

 

Datorii de peste 1 milion de euro!

pag162
Dacă salariile la zi nu mai reprezintă demult o prioritate la clubul Pandurii, în schimb datoriile mai vechi creează cele mai mari dureri de cap pentru conducerea grupării de fotbal gorjene. Narcis Răducan dezvăluie situația reală a clubului pe care îl administrează, rămas brusc fără finanțare și în plus, dator cu peste 1 milion de euro: ”Avem nevoie de fapte, nu mai putem merge la infinit în acest mod, avem nevoie de stabilitate financiară. Au trecut opt luni, ori 200 de mii de euro pe lună cât dădea CEO, fără ei rezultă un minus de 1,6 milioane de euro. De aici s-au generat litigiile. Acum trebuie să gestionez situaţia clubului cu un buget care a fost doar pe hârtie pentru că CEO, în mijlocul sezonului, a întrerupt brusc finanţarea. Anul trecut, în vară, plafonul de salarii era la 160 mii de euro net, acum este sub 100 de mii de euro. Deci sunt reduceri de 30%, chiar dacă am adus jucători care au fost la Euro. Voluntariat nu se face. Sunt datorii mai vechi ce nu pot fi acoperite, suma totală este peste un milion de euro. Însă, nu toate datoriile trebuie plătite imediat, ard datoriile către stat, vin decizii cu litigiile unor jucători… Nu am fost penalizaţi, dar starea aceasta de fapt nu poate duce la nesfârşit”, mărturisește președintele pandurilor.

 

Nu avem vreun duşman declarat. Strategia impusă de CEO este principala problemă care a provocat această stare de fapt, dar chiar şi cu refuzul dânşilor de-a mai investi, trebuie găsite soluţii. Când vom intra în posesia noului stadion şi ai un management corect, fără îndoială nu vom mai cere ajutorul nimănui. Clubul se va putea auto finanţa. Dar până în luna aprilie sau mai când se termină stadionul avem o problemă.
Narcis Răducan, președintele C.A. al clubului Pandurii Târgu Jiu

Deocamdată se vrea evitarea insolvenței

Deși, una dintre soluțiile pentru evitarea destrămării echipei de fotbal gorjene, în condițiile în care niciun finanțator nu poate ajuta acum Pandurii, o reprezintă intrarea în insolvență, conducerea clubului nu dorește deocamdată să apele la această variantă extremă. Narcis Răducan speră în continuare la găsirea unei alte modalități pentru ieșirea din criză: ”Eu unul am suportat deja insolvenţa şi nu aş propune-o acum, la Pandurii. Ştiu că este o formă legală şi în unele cazuri înseamnă salvarea, au practicat-o şi alte cluburi, dar eu am recomandat să evităm această formă. Deşi ne confruntăm cu probleme importante, nu am luat în discuţie insolvenţa. Se va lua o decizie la nivel de club şi nu va fi doar opinia mea personală, dar deocamdată nu s-a luat nicio decizie. Oricum, pentru a se salva fotbalul gorjean se poate lua orice decizie”, a concluzionat șeful pandurilor.

loading...
Loading...

Citește și

Către un play-off… de Dream Team!

Complexul Dolce Vita din Târgu Jiu a fost gazda mai multor derby-uri la minifotbal în …

Un comentariu

  1. Daca aceasta echipa dispare ( si 99 % intra in insolventa ), este numai vina lui David si a lui Carciumaru.Acestia au semnat in ADUNAREA GENERALA din martie 2016 sumele cu care vor cotiza in 2016. Niciunul dintre ei nu s-a tinut de cuvant. Sper sa dispara si ei odata cu echipa.Au distrus totul in orasul asta. Se lauda cu stadionul, dar intreb eu, e meritul lor? E meritul lui V Ponta, iar banii pt. stadion si sala vin de la guvern( CNI).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *