Cum a luat puterea femeia asta…

ionut-catrinaSe face scenarii de ceva vreme pe subiectul ăsta, fiecare venind cu opinii și viziuni personale asupra temei. Cert e un lucru: de câteva zile, apele par să se fi limpezit… într-un fel sau altul. Este interesant de urmărit cum vor evolua lucrurile din momentul în care această femeie a rămas cu toată puterea în mâinile sale.

Spuneam, acum ceva vreme, că este greu să armonizezi două partide destul de măricele, PNL și PDL, dominate strict de orgolii puternice, căci despre doctrine nu poate fi vorba în România. Cândva partidul lui Băsescu, PDL a fost presat să se ducă spre PNL. Ambele pluteau în derivă, amenințând să se volatilizeze oricând. Așadar, s-au văzut, „s-au plăcut”, s-au luat și totul părea să ducă spre „un copil” al fericitului cuplu. Au fost, evident, discuții, certuri, rumoare și frământări, dar, cu ajutorul celor doi co-președinți (câte unul pentru fiecare parte), nu s-a auzit prea mare lucru. Apropierea ultimei ture de alegeri din acest an a mărit miza jocului, dacă e să ne luăm după unii speculanți sau după tăvălugul de învinuiri, arestări, rețineri, denunțuri etc. Circulă deja ideea (fie la anumite televiziuni centrale, fie pe rețelele de socializare) cum că priponirea lui Vasile Blaga ajută al dracului de mult la ascensiunea de singur stăpân a duduii căreia dușmanii îi zic „femeia lui Johannis”, Alina Gorghiu.

Ciudat cum par să se strice niște calcule/ițe, nu? Până mai ieri pe cai mari în partid, foștii membri ai PDL simt acum că au scăpat frâiele din mâini, nefiind nimic mai nesigur ca acum. Asta cel puțin dacă ne luăm după zvonurile că la București sunt ședințe peste ședințe în sânul liberalilor, miza întâlnirilor fiind listele și pozițiile. Oficial, totul se pune pe seama posibilității de a fi contestată toată acțiunea PNL de către adversari, căci statutul afirmă clar că listele trebuie semnate de cei doi co-președinți. S-a găsit o soluție în acest sens, după retragerea bruscă a lui Vasile Blaga: europarlamentarul Daniel Buda va semna, din partea defunctului PDL, listele. Iar Alina Gorghiu va fi unicul șef în PNL. Astfel, conducerea bicefală dispare, foștii democrat-liberali nedorind să nominalizeze, din scurt, un nou co-președinte, ci doar pe cineva care să le garanteze semnarea listelor, dar și o corectă poziționare. Momentan, apele par liniștite, dar vom vedea ce va fi.

Între timp, suntem convinși că Băsescu moare de ciudă: a încercat din greu s-o pună pe Nuți șefă peste un partid mare și stabil, iar Alinei i-a ieșit destul de simplu. Frustrant, nu, dom’le președinte? Se va mai auzi de numele Alinei Gorghiu, asta e clar. Acum are funcție, dar și răspundere pe măsură. Vă propun să așteptăm.
loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *