Cum arată cea mai veche bancnotă din lume

mistere1

mistereAstăzi, bancnotele nu mai sunt deloc speciale. Miliardele de hârtii care conduc practic lumea sunt de obicei imprimante cu chipuri de suverani, persoanlităţi sau simboluri naţionale. Din hârtie sau din plastic, oamenii nu acordă importanţă decât culorii, care în cele mai multe cazuri înseamă şi valoarea lor.

Cea mai veche bancnotă din lume este o adevărată operă de artă. De origine chineză, bancnota este o combinaţie de simboluri şi forme stilizate. Bancnota datează din anul 1375 şi este cea mai timpurie care a supravieţuit până astăzi, ea aflându-se în posesia British Museum. Ceea ce o face şi mai interesantă este materialul din care este realizată: scoarţa de dud. Pe ea se disting scrise „ Bani preţioşi ai puternicilor Ming. Pentru circulaţie în imperiu.” Bancnota măsoară 340×222 mm, aproape cât un iPad.

sursa: historia.ro

loading...
Loading...

Citește și

Istoria Black Friday. De unde provine numele zilei cu cele mai multe reduceri din an

Inițial, zilei ce precede Ziua Recunoștinței i-a fost atribuită denumirea de “Black Friday”. A fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.