Cum i-a UIMIT pe englezi juristul Ion Ungureanu

Ion-Ungureanu

Ion M. Ungureanu a lansat primul album monografic al orașului Țicleni. Lansarea a avut loc, duminică, la sediul primăriei. În album este prezentată, pe scurt, istoria orașului Țicleni, de la înființare și până în prezent.

Astfel, juristul Ion Ungureanu a reușit să aștearnă în aproximativ 70 de pagini povestea orașului Țicleni din județul Gorj. „Denumirea de Ţicleni se leagă de numele căpitanului din oastea primului reîntregitor de neam şi ţară, Marele voievod Mihai Viteazul, anume Radu Ţiclenaru, care în 17 septembrie 1612 şi martie 1618, obţine de la domnitorii vremii reînnoirea hrisovului din anul 1439, emis de «bătrânul Alexandru Voievod», fiul lui Mircea cel Bătrân, referitor la teritoriul localităţii, cu punctele de hotar dintre localităţile vecine. În hrisovul emis în 1612 la Târgovişte de către Radu Voievod sunt spuse limitele satului Tunşi din Țicleni, iar în cel emis în 1618 sunt precizate limitele «moşiei Sneagovului» (satul Ţicleni), care înspre apus se întindea până la «drumul lui Sterpoi»”,se arată în album.

Albumul a ajuns în Anglia

Ion Ungureanu a mărturisit că albumul a fost prezentat de către un țiclenar unei profesoare din Londra. Aceasta a rămas uimită de ceea ce a aflat despre orașul Țicleni. „Este vorba de un album monografic al orașului Țicleni, cu traducere a textelor în engleză și franceză, care se vrea o prescurtată carte de identitate a Țicleniului. Albumul a ajuns și în Anglia. Un elev l-a prezentat unei profesoare a unei școli gimnaziale din Londra, care a rămas uimită. L-a întrebat pe elev: Aveți voi așa ceva acolo în România? Impresia lor despre România este făcută de cerșetorii și țiganii care au făcut prostii pe acolo. Vreau să schimbăm această imagine și să înțeleagă că nu aceasta este imaginea României, ci avem valori și multe lucruri interesante”, a spus Ion Ungureanu.

Ion Ungureanu, mari realizări pentru Țicleni

Juristul Ion Ungureanu nu este la prima încercare de a promova orașul. Acesta a publicat numeroase informații despre istoria orașului Țicleni. Acesta are 77 de ani și a deținut funcțiile de sondor, polițist și primar al orașului. „La 1 noiembrie 1974 am devenit primar în Ţicleni. Bineînţeles că am avut şi realizări de care sunt mândru. Am fost primar până la 1 decembrie 1981, când am plecat consilier juridic la Schela şi apoi la sucursala din Târgu Jiu şi de acolo am ieşit la pensie în 2001. Şcolii Primare din Ţicleni eu i-am bătut ţăruşul. Iniţial a fost construită pentru a fi creşă. A funcţionat un an de zile în regim de creşă, pentru că numărul de copii a fost foarte mic, i-am schimbat destinaţia pentru învăţământ. Fabrica de pâine, tot realizarea mea a fost, ca şi primul bloc din Ţicleni. Reuşisem să permanentizez Băile din Ţicleni, unde se făcea tratament în tot timpul anului. Veneau turişti din toată ţara. Făceau băi termale, aveam şi tratament adjuvant cu împachetări de parafină şi o paletă de proceduri de electroterapie ca: solux, băi de lumină, curenţi diadinamici, curenţi galvanici, magneto-diaflux. Era aparatură, de care s-a ales praful. Bazinul pentru băi a fost făcut de mine, acum acolo este piscina de la Hotel Sara”, a declarat Ungureanu.

loading...
Loading...

Citește și

 Daca ai terminat clasa a VIII-a si te gandesti la urmatoarea etapa din viata ta, generatia de electricieni a viitorului te asteapta in cadrul programului Ucenic Electrician!  

De 2 ani, programul Ucenic Electrician sprijinit de operatorul Distributie Oltenia ofera oportunitatea de a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.