Cum poți obține teren GRATUIT de la primărie

teren-pentru-tineri

Potrivit Legii nr. 15/2003, actualizată, toți cei care au vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani au dreptul să solicite autorităţilor locale atribuirea gratuită a unui teren, din suprafețele aflate în domeniul privat al localități.

Suprafața unui astfel de teren diferă în funcție de localitate. Î n cazul oraşelor, suprafeţele variază între 250 şi 400 mp, în timp ce în comune şi în sate, suprafeţele variază între 250 şi 1.000 mp. Potrivit normelor de aplicare a legii, fiecare localitate trebuie să inventarieze anual terenurile ce pot fi atribuite astfel tinerilor, să le valideze prin hotărâre a consiliului local şi apoi să informeze cetăţenii cu privire la acestea, prin afişare la sediul consiliului local. Pentru a putea primi un astfel de teren, trebuie să ai cel puţin 18 şi cel mult 35 de ani și, la data depunerii cererii, trebuie să nu ai nici locuinţă nici teren destinat construirii unei case, indiferent în ce localitate ar fi situate aceste imobile. Autorităţile locale au dreptul să stabilească şi unele criterii suplimentare.

În maximum 15 zile, consiliul local analizează dosarul

În plus, ai nevoie şi de o declaraţie pe propria răspundere a părinţilor, din care să reiasă că aceștia nu deţin și nu au deţinut în proprietate, în ultimii zece ani, un teren cu o suprafaţă mai mare de 500 mp în mediul urban şi de peste 5.000 mp în mediul rural, indiferent de localitate. În maximum 15 zile, consiliul local analizează dosarul şi hotărăşte aprobarea cererii sau, după caz, respingerea acesteia. Punerea în aplicare a hotărârii consiliului local se face de către primar, pe bază de proces-verbal, în cel mult 15 zile de la data aprobării hotărârii.

loading...
Loading...

Citește și

VIDEO. Un POLIȚIST LOCAL care păzea operele lui Brâncuși a fost AMENDAT. Ce a făcut este incredibil!

Un polițist local care păzea operele lui Brâncuși din Parcul Central din Tg-Jiu a fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *