Cum s-au „distrat” pompierii de ziua lor

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Lt.col. Dumitru Petrescu” al județului Gorj a organizat o serie de manifestaţii dedicate Zilei Pompierilor din România. Manifestările au început pe 12 septembrie şi s-au încheiat, ieri, pe 13 septembrie. 

În acest an se împlinesc 168 de ani de la „Bătălia din Dealul Spirii”, act eroic al pompierilor militari conduși de căpitanul Pavel Zăgănescu, împotriva armatei otomane care dorea înăbușirea Revoluției de la 1848. Cu prilejul acestei zile patru pompieri au fost avansaţi în grad înainte de termen. „Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, zi sărbătorită în fiecare an la data de 13 septembrie, Inspectoratul de Urgenţă al Judeţului Gorj a organizat o serie de manifestări dedicate acestei zile. Mai multe cadre militare au fost avansate în gradul următor înainte de termen. De asemenea, au fost recompensate alte cadre militare cu citare prin ordin de zi pe unitate. Au fost premiaţi câştigătorii competiţiilor sportive, organizate şi desfăşurate cu ocazia zilei pompierilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Mihai Avramescu.

loading...

Citește și

Un SFÂRŞIT e un alt ÎNCEPUT! Alte cuvinte

Când am ascultat prima oară „celelalte cuvinte” eram aproape un copil, chiar dacă trecusem uşor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.