Cum să cureți periuța de dinți. Tehnicile bunicii nu dau greș

puls

Sănătatea acestui mic instrument este esențială pentru a stopa atacul bacteriilor și ravagiile pe care le pot ele provoca în cavitatea bucală și nu numai. Și ce poate fi mai simplu și eficient decât să urmăm sfaturile bunicilor noastre la acest capitol: cum să cureți periuța de dinți?

Nu este mare filosofie, sunt doar câteva gesturi pe care trebuie să le transformi în rutină zilnică. Așadar…

Bicarbonatul de sodiu distruge bacteriile peste noapte
Lasă periuța de dinți peste noapte într-un pahar plin cu apă călduță, în care ai dizolvat două linguri de bicarbonat de sodiu alimentar. În dimineața următoare clătește bine perii cu apă curată.

În mașina de spălat vase cureți periuța de dinți în profunzime
Ți se pare o glumă poate, dar nu este. Pune periuța o dată cu farfuriile în mașina de spălat vase: după ciclul complet de spălare și clătire, va ieși impecabil de curată.

Usucă periuța de dinți după fiecare întrebuințare
Spal-o bine sub jet de apă caldă, ca să nu rămână între perii ei urme de pastă de dinți sau resturi din cavitatea bucală, apoi clătește-o și șterge-o cu un șervet curat: dacă rămâne umedă, devine pepinieră pentru dezvoltarea microbilor.

Nu o ține permanent în cutiuță
Doar când pleci într-o călătorie este indicat să închizi periuța de dinți în cutiuța specială. În restul timpului, acasă, trebuie să stea ”la aer”, altminteri umiditatea din cutiuță va constitui mediul ideal pentru proliferarea bacteriilor.

sursa: libertatea.ro

loading...
Loading...

Citește și

Utilizări spectaculoase: ce nu ştiai că poţi face cu vodca

Chiar dacă mulţi dintre noi consumă vodcă ocazional, trebuie să ştii că această băutură are …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *