Cum să eviţi infecţiile de la ştrand şi piscină

infectii

Când căldura e în toi, o baie la piscină sau la ştrand este ideală. Oricât de bine sunt respectate regulile de igienă, aceste locuri pot fi oricând o sursă de îmbolnăvire. 

Dopurile pentru urechi te feresc de otita de piscină
Este frecvent întâlnită în timpul verii otita de piscină. Este necesară supravegherea medicală, ca să se vindece cât mai rapid, fără urmări. Cei mai afectaţi sunt copiii.
Ca să previi apariţia bolii, sunt indicate dopurile de urechi, care împiedică pătrunderea apei în zonă. În cazul în care eşti predispus la această infecție și-ţi rămâne apă în urechi după înot, poţi aplica câteva picături de alcool, pentru a dilua apa și pentru ca zona să se usuce.

Dușurile previn foliculita
Bacteria Pseudomonas aeruginosa, care este vinovată şi de apariţia otitei de piscină, poate să cauzeze foliculite. Infecţia apare mai ales în zonele neacoperite de costumul de baie. Apar pete pe piele sub forma unei erupții cutanate roșii, purulente şi provoacă mâncărime. Pentru a evita această infecție, mergi la duş înainte de înot, dar şi după ce faci baie, cu săpun.

Mergi la toaletă mai des
Unii oameni suferă în mod regulat de infecții ale tractului urinar, care se declanșează mai ales după înotul într-o piscină publică. Se recomandă să mergi la toaletă imediat după înot, ca să urinezi, astfel încât să se elimine microbii. Poți lua, de asemenea, la tine, două costume de baie, ca să te schimbi, astfel încât zona intimă să fie mai protejată de infecţii.

Ai grijă să nu înghiți apă din piscină
De la ştrand sau de la piscină te poţi alege cu o infecţie a tractului digestiv. În cazul în care suferi de diaree, nu trebuie să mergi la piscină.
Ca să previi infecţiile de la nivelul tractului digestiv (cu Salmonella, E. Coli, Cryptosporidium, Giardia, Norovirusurile, Shigella), nu înghiţi apă din piscină. În general, simptomele dispar după câteva zile, dar nu ezita să consulţi medicul dacă acestea persistă.

Info
Alte afecţiuni pe care le poţi lua de la piscină sunt micozele unghiilor.


loading...
Loading...

Citește și

Vreți să știți cum contribuie semințele de floarea- soarelui la revigorarea organismului nostru?

Deseori, am întâlnit la prietenii noștri un obicei practicat zi de zi, obicei criticat de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.