Cum să scapi de mirosurile neplăcute din baie

puls

Baia este una dintre cele mai utilizate încăperi dintr-o casă şi dintr-o clădire în general. Funcţia sa unică o face să fie o necesitate pentru viaţa de zi cu zi, însă din păcate aceasta dă naştere unor mirosuri foarte neplăcute. Iată câteva modalităţi prin care poţi elimina aceste mirosuri îngrozitoare şi prin care poţi menţine un miros proaspăt în această încăpere.

Începe cu elementele de bază
Atunci când încerci să menţii baia curată, deja primul pas este făcut. Curăţa complet baia o dată pe săptămână.
Foloseşte produse dezinfectante, special create pentru fiecare suprafaţă în parte. Acestea nu doar că vor dezinfecta, că vor distruge bacteriile şi microbii, dar vor elimina şi o mare parte de mirosurile existente.

Începe prin curăţarea celei mai puternice surse de miros: vasul de toaletă.
Achiziţionează un produs puternic dezinfectant şi o perie nouă pentru vasul de toaletă. De preferat este că acel produs de curăţare să aibă un gât curbat, astfel încât să cureţi suprafaţa mai puţin vizibilă a vasului.

Aplică produsul în vasul de toaletă, lasă-l să acţioneze 3 minute, iar apoi foloseşte peria de curăţare. După ce vasul arata impecabil, aşează capacul şi trage apa. Eventual la final poţi adăuga în vasul de toaletă câteva picături de ulei esenţial de eucalipt.

Spală cadă şi chiuveta. Chiar dacă acestea sunt curate, ele trebuie totuşi curăţate şi dezinfectante periodic. În plus, nu uita că scurgerile sunt şi ele surse puternice de mirosuri. În acest sens poţi folosi un amestec de bicarbonat şi oţet. Amestecă o cană de oţet cu un plic de bicarbonat (nu te speria de reacţia chimică) şi toarnă rezultatul pe toate gurile de scurgere din baie. În acest fel tuburile vor fi curăţate, iar mirosurile anihilate.

Curăţa geamurile şi oglinda. Dacă în baie ai o fereastră, curata periodic geamul, atât pe interior, cât şi pe exterior. De asemenea, oglinda trebuie şi ea curăţată zilnic, Deşi geamurile şi oglinzile nu sunt surse de miros, împrospătarea şi curăţarea acestora vor schimba mirosul greu din baie.

Gresia şi faianţă trebuie şi ele curăţate. Formează un amestec din apă fierbinte şi un detergent dezinfectant şi curata gresia şi faianţă din baie. În locul mopului ar fi bine să foloseşti un burete abraziv şi eventual o perie pentru o curăţare în profunzime.

După ce ai curăţat întreaga baie ar fi bine să laşi geamul deschis pentru aerisire timp de cel puţin jumătate de oră.

La final aplică pe colţurile căzii, ale chiuvetei, pe capacul de la toaletă şi pe suportul de la oglindă câte o picătură de ulei esenţial de mentă, eucalipt, lavanda sau orice alt produs te încântă şi miroase aşa cum îţi doreşti.

Pentru că sărbătorile de iarnă sunt foarte aproape, poţi opta pentru aromele de scorţişoară, cuişoare, rom, vanilie şi alte mirosuri specifice acestei perioade. Totuşi, primele din listă au un miros mai proaspăt şi au proprietăţi antibacteriene, motiv pentru care sutn mai redomandate pentru baie.

O altă variantă este să foloseşti o lampă pentru aromaterapie în fiecare zi.

sursa: ele.ro

loading...
Loading...

Citește și

Utilizări spectaculoase: ce nu ştiai că poţi face cu vodca

Chiar dacă mulţi dintre noi consumă vodcă ocazional, trebuie să ştii că această băutură are …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *