Datoriile primăriilor către firme au crescut

După ce Guvernul a dat bani primăriilor să plătească datoriile către firme, primarii au acumulat noi restanţe. Arieratele autorităţilor locale s-au dublat, în doar şase luni, iar cea mai mare parte sunt datorii neplătite de cel puţin patru luni. Ca atare, Guvernul va da din nou bani primarilor să plătească datoriile.

Datoriile primăriilor către firme au crescut, din nou. Chiar dacă la finalul anului trecut Guvernul a acordat bani din fondul de rezervă bugetară pentru ca primarii să aibă de unde plăti datoriile restante către firme, ei au acumulat noi datorii. Arieratele bugetelor locale s-au dublat, în doar jumătate de an.

În luna decembrie a anului trecut, arieratele bugetelor locale se ridicau la 72,93 milioane de lei. La finalul lunii iulie  a acestui an, arieratele au ajuns la 145,86, deci  în creştere cu 100%, potrivit datelor Ministerului de Finanţe. Iar datoriile neplătite la scadenţă de primari au crescut lună de lună.

“În anul 2015, prin Hotărârea nr. 995/23.12.2015, Guvernul României a aprobat alocarea sumei de 266,7 mil lei, din Fondul de Rezervă Bugetară, pentru achitarea arieratelor unităților administrativ-teritoriale la data de 30 noiembrie 2015. Arieratele unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale la data de 31 decembrie 2015, au fost  de 72,93 mil.lei, cu 72,65% mai mici faţă de cele înregistrate la 30 noiembrie 2015, care erau în sumă de 266,71 mil. lei.Întrucât în perioada ianuarie-iulie 2016 arieratele au înregistrat o creștere lunară, la data de 31 iulie 2016 acestea sunt de 145,86 mil lei”, a explicat Ministerul de Finanţe, pentruECONOMICA.NET.

Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. http://www.economica.net/datoriile-primariilor-catre-firme-s-au-dublat-in-sase-luni-care-sunt-cel-mai-rau-platnici-primari-din-romania_124958.html#ixzz4JXswJ1Wg

loading...
Loading...

Citește și

ACUM: AMBULANŢA, pe Transalpina!

Actiune in derulare a salvamontistilor din cadrul Salvamont Gorj pentru coborarea din masivul Parang a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.