De ce a luat foc aparatul de comandă și control de la grupul 7 al SE Turceni!


În data de 13.03.2018, la grupul energetic nr.7 al Sucursalei Electrocentrale Turceni a apărut un focar de incendiu care a afectat câteva cabluri electrice de la un dulap electric de comandă și reglaj, situat la cota +15,00 m, într-un spațiu închis. Incendiul s-a manifestat cu o degajare de fum ce a îngreunat intervenția echipajelor de pompieri, dar care nu a determinat poluarea accidentală a zonei limitrofe centralei, transmite CEO într-un comunicat de presă.

Înlocuirea cablurilor afectate va fi asigurată din stocurile existențe și din dotarea instalațiilor dezafectate care se află în conservare, fără a fi necesare investiții noi. Grupul energetic nu se află în funcțiune, fiind retras din exploatare pentru lucrări de reparații, astfel că evenimentul nu a afectat bună funcționare a Sistemului Energetic Național și nu a reprezentat un pericol pentru salariați, mai arată administrația companiei. Cauza probabilă a incendiul este un scurtcircuit la aparatul de comandă și control al grupului 7 care era defect.
În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă.

loading...
Loading...

Citește și

Zeci de mii de pensii se vor recalcula. Se vor da și 1.000 de lei în plus de la 1 octombrie!

Unul dintre amendamentele votate în Camera Deputaţilor şi trimise spre promulgare preşedintelui României priveşte recalcularea din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.