De ce a vrut Ponta preşedinţia Camerei Deputaţilor şi ce va face în continuare

Victor-Ponta

Fostul premier, Victor Ponta, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care explică de ce a dorit să candideze pentru funcţia de conducere a Camerei Deputaţilor, dar şi de ce nu a mai făcut acest lucru. La finalul mesajului, Ponta spune şi ce va face în continuare. 

„De ce m-am gândit să candidez la funcţia de Preşedinte al Camerei Deputaţilor?
1. Pentru că foarte mulţi oameni pe care îi preţuiesc (plus colegi de Partid şi lideri politici inclusiv Liviu Dragnea) mi-au spus că nu pot să abandonez încrederea şi speranţele investite în mine în toţi aceşti ani / nici să spun că nu mai îmi pasă de lucrurile nedrepte şi de modul în care iar România este dărâmată că în Legenda Meşterului Manole – deci trebuie să uit rănile şi să mă implic
2. Pentru că am experienţă şi cunoştinţele necesare să exercit alături de colegii mei una din funcţiile de bază ale Parlamentului – controlul asupra actelor legislative şi acţiunilor Guvernului (indiferent cum se cheamă acesta, este democratic şi util unei societăţi că zi de zi să monitorizezi guvernarea şi să sancţionezi greşelile)
3. Pentru că (alături de Calin Popescu Tăriceanu) am autoritatea morală şi politică să cer Preşedintelui (indiferent că îl cheamă Băsescu sau Iohannis) să îşi exercite doar atribuţiile din Constituţie, să respecte Parlamentul şi să nu facă din acesta o ţintă (aşa cum au făcut toţi liderii nedemocratici)!
4. Pentru că ştiu ce înseamnă legi bune şi legi proaste (am în bagajul meu politic şi una şi alta) / ştiu ce înseamnă pentru omul obişnuit o lege greşită sau una înţeleaptă! Şi pot să ajut la elaborarea unor legi bune.

De ce nu am mai candidat?

1. Pentru că în loc să discutăm de proiectele de mai sus, prin suspiciune, manipulare şi interpretări greşite (inclusiv prin greşeala mea de a explica) totul urma să se transforme azi într-o bătălie pentru putere în PSD – ceea ce eu nu îmi doresc şi nu am avut în gând! Nu sunt dispus să fac rău PSD şi nici să dau bătălii pentru mize pe care nu le consider importante!

Ce o să fac în continuare?

Datoria faţă de toţi cei care au avut încredere în mine, ca şi faţă de cei care nu m-au plăcut şi m-au bănuit în mod eronat de tot felul de lucruri rele! Doar atât!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

loading...
Loading...

Citește și

LOVITURĂ pentru VERZI!

În condiţiile în care atât deputatul Iulian Iancu, cât şi voci din industria regenerabilelor spun …

Un comentariu

  1. CE MAI MINTI MAI PONTA !!!!! SA TE CREADA DRACUL . HAHALERE CA VOI (tu , Tariceanu si alti prieteni de ai vostri ), DE NU V-AM MAI VEDEA .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *