De ce apare eroziunea dentară

periuta

Eroziunea dentară se manifestă prin pierderea smalțului dinților din cauza alimentelor bogate în acizi, cât şi a băuturilor acidulate. Procesul este de durată şi nu are legătură cu bacteriile.

Semne ale eroziunii
Simptomele de eroziune dentară variază de la o persoană la alta. În timp ce unii oameni nu au nicio manifestare, la alţii poate apărea de la o sensibilitate severă. Unele dintre cele mai întâlnite semne ale eroziunii sunt:

– îngălbenirea dinţilor,
– apariţia petelor,
– subțierea smalțului dentar.

În cazul în care eroziunea continuă, semnele devin mai exagerate ceea ce duce la o eventuală pierdere totală a smalțului.

Mai predispuşi la eroziune sunt vârstnicii, deoarece la ei şi producţia de salivă este mai mică, dar în ultimii ani şi tinerii au devenit din ce în ce mai afectaţi, din cauza stilului de viaţă nesănătos. Şi afecţiuni precum bulimia şi anorexia pot duce la apariţia acestei afecţiuni orale. Chiar şi dinţii de lapte sunt vulnerabili.

Consumul de vin în exces, de sucuri de fructe şi legume (lămâie, grapefruit, rodie) determină apariţia eroziunii dentare. De asemenea, de vină poate sa fie și refluxul gastroesofagian, de care poți suferi la orice vârstă.

sursa: click.ro
loading...
Loading...

Citește și

Adevărat sau fals despre herpes

Herpesul apare sub forma unei erupții de vezicule pline cu lichid, de obicei în jurul …

Un comentariu

  1. Și ce putem face pt. a „cârpi” acest smalț, că s-au făcut atâtea descoperiri în lume, dar domeniul danturii e tot vitregit (și scump).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *