miercuri , 28 iunie 2017 - 4:51

De ce e bine să mănânci înghețată

sa
Cine spune că trebuie să renunți complet la dulciuri, inclusiv la înghețată, când vrei să slăbești? Dacă o alegi corect sau o prepari acasă, vei împăca fără probleme dieta cu pofta de un desert răcoritor! 

Alungă stresul inevitabil în dietă
Consistența cremoasă a înghețatei stimulează o anumită zonă din creier răspunzătoare pentru apariția senzației de plăcere. La fel ca în cazul ciocolatei, atunci când guști dintr-o înghețată, se formează în corpul tău o serie de hormoni precum serotonina și endorfina, care îți dau o stare de bine, înlăturând stresul.

Conține vitamine și minerale
N-ai de ce să te simți vinovată că ai cedat poftei de a mânca o înghețată și nici să te temi că-ți va ruina cura de slăbire. O înghețată simplă, cu fructe, fără ciocolată sau sos adăugat, are doar 120 de calorii din cele 1.800-2.000 de care ai nevoie zilnic. Conține vitamine și minerale – calciu, fosfor, vitaminele A, C, D, E, vitamine din complexul B și o cantitate mică de vitamina K.

Ştiai că…
…100 g de îngheţată dietetică au 120 de calorii faţă de cele 230 câte au 100 g de îngheţată cu crustă de ciocolată şi alune?

Îți aduce un plus de energie
Valoarea nutritivă a înghețatei diferă în funcție de sortiment, dar, consumată cu moderație, înghețata te hidratează și-ți dă energie, cu atât mai mult dacă o alegi ca gustare în prima parte a zilei. O porție conține în jur de 7 grame grăsimi, 2 grame proteine, 15 grame carbohidrați.

Ponturi
– Citește cu atenție etichetele înghețatelor din comerț și alege varianta cu cele mai puţine calorii!
– Fii cumpătată când mănânci înghețată! Excesul poate să ducă la o creștere a nivelului de trigliceride din sânge și la apariția riscului de carii dentare.
– Las-o câteva minute afară din congelator înainte de a o mânca, altfel poate să-ți afecteze smalțul dinților.
– Savureaz-o în liniște, fără grabă. Mâncată pe fugă, înghețata poate să-ți dea dureri de cap și amețeli, semne ale reducerii afluxului de sânge către organe și a diametrului vaselor de sânge (vasoconstricție).

Click.ro

loading...

Citește și

Lăptișorul de matcă, secretul tinereții

Un stimulent natural și perfect pentru a-ți întări imunitatea și a te bucura de o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.