De ce e bine să mănânci înghețată

sa
Cine spune că trebuie să renunți complet la dulciuri, inclusiv la înghețată, când vrei să slăbești? Dacă o alegi corect sau o prepari acasă, vei împăca fără probleme dieta cu pofta de un desert răcoritor! 

Alungă stresul inevitabil în dietă
Consistența cremoasă a înghețatei stimulează o anumită zonă din creier răspunzătoare pentru apariția senzației de plăcere. La fel ca în cazul ciocolatei, atunci când guști dintr-o înghețată, se formează în corpul tău o serie de hormoni precum serotonina și endorfina, care îți dau o stare de bine, înlăturând stresul.

Conține vitamine și minerale
N-ai de ce să te simți vinovată că ai cedat poftei de a mânca o înghețată și nici să te temi că-ți va ruina cura de slăbire. O înghețată simplă, cu fructe, fără ciocolată sau sos adăugat, are doar 120 de calorii din cele 1.800-2.000 de care ai nevoie zilnic. Conține vitamine și minerale – calciu, fosfor, vitaminele A, C, D, E, vitamine din complexul B și o cantitate mică de vitamina K.

Ştiai că…
…100 g de îngheţată dietetică au 120 de calorii faţă de cele 230 câte au 100 g de îngheţată cu crustă de ciocolată şi alune?

Îți aduce un plus de energie
Valoarea nutritivă a înghețatei diferă în funcție de sortiment, dar, consumată cu moderație, înghețata te hidratează și-ți dă energie, cu atât mai mult dacă o alegi ca gustare în prima parte a zilei. O porție conține în jur de 7 grame grăsimi, 2 grame proteine, 15 grame carbohidrați.

Ponturi
– Citește cu atenție etichetele înghețatelor din comerț și alege varianta cu cele mai puţine calorii!
– Fii cumpătată când mănânci înghețată! Excesul poate să ducă la o creștere a nivelului de trigliceride din sânge și la apariția riscului de carii dentare.
– Las-o câteva minute afară din congelator înainte de a o mânca, altfel poate să-ți afecteze smalțul dinților.
– Savureaz-o în liniște, fără grabă. Mâncată pe fugă, înghețata poate să-ți dea dureri de cap și amețeli, semne ale reducerii afluxului de sânge către organe și a diametrului vaselor de sânge (vasoconstricție).

Click.ro

loading...
Loading...

Citește și

Cum să stai în fața calculatorului, ca să nu te îmbolnăvești

Uităm să ne ridicăm cu orele din fața calculatorului și nu ținem cont nicio clipă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *