De ce e bine să mănânci mai des migdale

sanatate

Migdalele sunt o sursă excelentă de nutrienţi, grăsimi mononesaturate benefice şi de vitamina E. Toate acestea luptă împotriva maladiei Alzheimer. Acesta este doar unul dintre beneficiile consumului de migdale.

Întăresc oasele
Migdalele conțin din plin și minerale, printre care mangan, care contribuie la întărirea oaselor şi reglează zahărul din sânge. De asemenea, se găsește în compoziția lor şi magneziu. Acesta s-a dovedit a avea un rol esențial în funcţionarea organelor, muşchilor şi a nervilor.

Reduc colesterolul rău
Un alt beneficiu al persoanelor care obișnuiesc să consume migdale este faptul că își păstrează inimia sănătoasă. Practic, acestea ajută la reducerea nivelului de colesterol rău din organism și, prin urmare, previn bolile de inimă.

Sunt ideale în diete
Se pare că migdalele, deși au multe calorii, sunt ideale în curele de slăbire. Ultimul studiu publicat in European Journal of Clinical Nutrition, arată că persoanelor care au adăugat 43 de grame de migdale în dieta zilnică le-a fost mai puțin foame peste zi.

Reduc riscul de infarct
Reduc riscul de infarct Un studiu realizat la Universitatea „Loma Linda” din California, SUA, arată că persoanele care consumă migdale de cinci ori pe săptămână prezintă un risc cu 50 la sută mai mic de a face infarct decât cele care nu includ aceste fructe în alimentaţia lor.

Previn celulita
În plus, aceste fructe previn celulita, acel aspect neplăcut al pielii ca al unei coji de portocală.

Înfrumusețează pielea
Uleiul și laptele de migdale sunt excelente pentru îngrijirea pielii. Vitaminele și antioxidanții din compoziția migdalelor întineresc pielea și îi oferă un aspect mai plăcut.

Sunt bune pentru creier
Migdalele au un conţinut ridicat de acizi graşi esenţiali Omega 6 şi de fosfor, aceşti nutrienţi fiind esenţiali pentru dezvoltarea şi pentru funcţionarea creierului.

Cum le putem consuma
Beneficiile consumului de migdale sunt apreciate în întreaga lume și pot fi consumate în diverse feluri: crude sunt perfecte pentru una dintre cele două gustări ale zilei; ca ingredient de bază în untul de migdale (ideal la micul dejun), laptele de migdale sau făina de migdale. De asemenea, acestea se pot adăuga și în salate.

sursa: clicksanatate.ro

loading…loading...
Loading...

Citește și

Ce poți trata cu flori de liliac

Nu doar florile de liliac au efect terapeutic, ci și frunzele. Acestea pot alina simptomele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *