De ce este acuzat ministrul Energiei, Victor Grigorescu!

ministrul-energiei-vlad-grigorescu

Ministerul Energiei l-a băgat pe Dan Agrișan direct în conflict de interese, numindu-l în Consiliul de Administraţie (CA) al SAPE. Şi asta pentru că Agrişan este şi membru în CA al Enel Energie Muntenia, cu care SAPE are un proces, la Paris, în care nu le cere mult italienilor, “numai” 521 milioane euro, anunță Focus Energetic. „Cum “s-o divide” Dan Agrişan în aşa fel încât să apare atât interesele SAPE, cât şi pe ale Enel Muntenia, numai el ştie! De aceea, noi credem că soluţia nu ar putea să fie decât aceea prin care Dan Agrişan să fie retras dintr-unul dintre Consiliile de Administraţie”, sugerează publicația menționată.
Dan Agrişan, fost administrator special al Complexului Energetic (CE) Hunedoara (CEH), a fost numit, cu câteva săptămâni în urmă, membru în Consiliile de Administrație la Electrocentrale București (Elcen), la care statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 97,5% din acţiuni, restul fiind deţinut de Romgaz (companie în care tot statul este acţionar majoritar). De asemenea, Dan Agrişan a fost numit şi membru în CA al Enel Energie Muntenia, la care statul, prin SAPE, deţine 23,5% din acțiuni.

Părți în proces

Problema este că între SAPE şi italienii de la Enel se află “un ditamai” procesul!
Tribunalul Internaţional de Arbitraj de la Paris a admis cererea de arbitraj între Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE) şi Enel. SAPE solicită Enel plata unei sume de 521,583 milioane de euro, invocând Opţiunea “Put”din contractul de privatizare, exact aşa cum a fost deja stabilit prin HG 1163/27.11.2012. Opţiunea “Put” prevede că Electrica are dreptul de a vinde şi Enel are obligaţia de a cumpăra un pachet de 13,57% din acţiunile fostei Electrica Muntenia Sud, în conformitate cu mecanismul de stabilire a preţului, prevăzut în contractul de privatizare semnat în iulie 2007.

A.C.
loading...
Loading...

Citește și

INVESTITOR MARE, așteptat la Târgu-Jiu. Romanescu: Vrea să creeze SUTE de LOCURI DE MUNCĂ!

Marcel Romanescu anunță că, vineri și sâmbătă, un reprezentant al unei mari companii este așteptat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *