De ce este Moşoiu GREU de DEMIS

vasile-mosoiu-primar-dragutesti

Curtea Constituţională a României a admis, în unanimitate, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind neconstituţionalitatea legii referitoare la statutul aleşilor locali. În Gorj, există doi primari care riscă să-şi piardă mandatul. Este vorba despre Ion Ianăşi, primarul comunei Vladimir, şi Vasile Moşoiu, primarul comunei Drăguţeşti, care au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare, în dosare penale.

Astfel, primarii condamnați cu suspendare trebuie să își piardă mandatele, au decis magistrații. „O singură decizie am luat astăzi, în unanimitate, aceea de a admite sesizarea preşedintelui cu privire la Legea 393 pe care am declarat-o în totalitate neconstituţională. Am avut în vedere că s-a creat un regim discriminatoriu şi că soluţia pe care a ales-o Parlamentul ar fi deturnat scopul legiuitorului, acela de a apăra integritatea, responsabilitatea funcţiei de ales local”, a declarat preşedintele interimar al CCR, Valer Dorneanu. Prefectul de Gorj, Gheorghe Paraschivu, a declarat că Departamentul Juridic al instituţiei va analiza situaţia celor doi primari din Gorj şi va dispune încetarea mandatelor celor doi. Ambii primari fac parte din Partidul Naţional Liberal.

Moşoiu, greu de demis

Dacă în cazul primarului de la Vladimir, situaţia este mai simplă, în cazul primarului de la Drăguţeşti, lucrurile sunt mai complicate. Vasile Moşoiu încă nu a preluat noul mandat de primar pentru că se află în concediu medical, iar până acesta nu depune jurământul, reprezentanţii Prefecturii nu pot să ia nicio măsură în privinţa acestuia. Prefectul a precizat însă că, în momentul în care Moşoiu va depune jurământul, vor constata încetarea mandatului acestuia. „Deocamdată sunt două cazuri punctuale. Unul ştiu că nu a depus încă jurământul. Vom acţiona conform legislaţiei. Adică în momentul în care se va valida, automat, conform legislaţiei, va trebui să constatăm încetarea mandatului”, a declarat prefectul de Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Numărul INSOLVENȚELOR și DIZOLVĂRILOR de firme a CRESCUT!

Numărul societăţilor comerciale şi persoanelor fizice autorizate intrate în insolvenţă a crescut în primul trimestru …

Un comentariu

  1. O zavra ordinara,un Dinu Paturica,un smecheras care o sa infunde PUSKERIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *