De ce fură popii ăia bărboși?

ionut-catrinaDespre popi și apucăturile lor… am mai scris cel puțin o dată. Rămân la ideea că propăvăduitorii oficiali ai lui Dumnezeu sunt de două feluri: preoți (exponenți ai credinței, foarte puțini la număr într-o societate decadentă, plină de jeg moral) și popi (exponate ale ăluia cu coarne de care ne tot îndeamnă să ne ferim și tra-la-la).

Că sunt împotriva construirii unui lăcaș de pe urma căruia să se umple de și mai mulți bani popii, când spitalele se închid căci sunt depășite din perspectiva „tehnologică”, nu mai are sens să o reafirm. Că mă apucă verișorii ăluia cu coarne când aud că popii fac și dreg după bunul plac în acest stat mult prea umil în fața unor mantii ca ale regilor medievali, nici despre asta nu are sens să-mi bat gura.

Daaaaaar simt cum îmi vin în minte numeroase episoade de rahat incomensurabilo-existențial când aud că e prins furând câte un barosan de popă, unul din ăia cu o barbă maaare de tot (Barba non facit philosophum, neque vile gerere pallium, băăă!), cu limuzine fără număr și cu o suită de alți bărboși combinatori pe lângă mantia aia opulentă. Recent, adică luni după-amiază, unul dintre popii ăștia bărboși, pe numele de cod Înalt Preasfințitul Teodosie al Tomisului (level 99+ pentru un gamer de anduranță), a primit un „dar” mititel de la DNA, mult prea mic pentru cât merită popii combinatori. Concret, bărbosul a primit control judiciar, vreme de 60 de zile, întrucât cică s-ar face vinovat de luarea unor subvenții de 300.000 de euroi pentru culturi de viță-de-vie… inexistente (e păcat la Cartea Sfântă să minți, nene!), dar… a mai și pretins 500 de euro de la un preot din Constanța. Cum e cu morala și sfaturile de le predicați, nene? Știu că una face și alta zice popa, dar… voi, ăștia de-o ardeți alba-neagra cu morala creștină, ar cam trebui să primiți șuturi în piața publică. Prin părțile moi, desigur. Lapidarea cică nu e o metodă creștinească în mileniul III… Și averile înapoi, clar.

Revenind, cum e posibil, fratele meu, să existe atât de multă răutate în sufletele celor ce au rolul de a propăvădui cuvântul divin? Și, ca treaba să fie treabă, infecții ăștia ajung mereu șefi peste adevărații preoți. Cum s-ar spune în limbajul lor, se vând ăluia cu coarne pentru bani, corect? Nu văd altă explicație în limba lor. Dacă aveți argumente contra, le aștept cu dragă inimă. Dar nu-mi veniți cu explicații puerile etc.

În lumea popilor există fățărnicie, răutate, invidie și o suită întreagă de păcate. Nu știu cum ar putea fi aduși pe calea cea bună. De la un anumit nivel în sus, toți sunt pătați. Nu poate ajunge unul șef peste un grup fără a-i subjuga pe ceilalți combinatori. Cel mai șmecher devine șeful haitei de popi. Speranța creștinismului o reprezintă adevărații preoți, care trag din greu să șteargă din impresia negativă a societății asupra lor. Uneori reușesc, săracii! Alteori… sunt prinși în vâltoarea răutății popilor.

Până data viitoare, să nu (mai) furați, băăă!

loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.