De ce nu a fost demis Grigorescu jr.

ministrul-energiei-vlad-grigorescu

Premierul Dacian Cioloș nu l-a demis pe ministrul energiei, Victor Grigorescu, cu toate că pe surse a fost lansată informația demiterii din Palatul Victoria, în data de 7 octombrie.

Surse apropiate guvernului au precizat în exclusivitate pentru FLUX 24 că premierul Dacian Cioloș a renunțat la demiterea lui Grigorescu pentru că nu a găsit un înlocuitor, dar și în urmă presiunilor lobyiștilor din domeniu. „Tatăl actualului ministru al energiei, Andrei Răzvan Grigorescu, acum decedat, a fost secretar de stat în Guvernul Năstase, în Ministerul Industriei și Resurselor al lui Dan Ioan Popescu și, anterior, fost director general adjunct pentru probleme comerciale al Lukoil Romania și ex-preşedinte al Federaţiei Patronale de Petrol şi Gaze. Tatăl actualului ministru a fost onorat în 2002 de Ion Iliescu cu Ordinul naţional pentru merit în grad de cavaler. De altfel, guvernarea Năstase, în care tatăl său a fost secretar de stat, e și perioada când actualul ministru a început să slujească în aparatul public, ca expert în cadrul Ministerului Economiei și Comerțului, Departamentul de Comerţ Exterior. Grigorescu jr a fost consilierul unui ministru din Guvernul Ponta și în august 2014 a fost propus de ”Departamentul pentru Energie” din cadrul Ministerului Economiei să facă parte din CA-ul Electrica SA, unde ”remunerația” i-a fost stabilită la 2.500 euro/lună, plus o sumă fixă anuală de 10.000 euro” , a relatat Flux 24.

A.C.
loading...
Loading...

Citește și

Planuri MARI în Energie!

Hidroelectrica analizează posibilitatea de a achiziţiona parcuri eoliene şi fotovoltaice în ţară, precum şi alte …

Un comentariu

  1. nu i-au dat drumul pt ca nu si- facut inca temele, nu a dat pe nimeni afara si n-a bagat in faliment nimic.. mai are treaba deci! chiria de 200mii euro pe care a incasat-o de la un offshore pt inchirierea unui site a fost o spaga mascata, pe care impartit-o cu seful lui din minister pe vremea cand era consilier

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *