De ce NU se spune „La mulți ani” pe 15 august celor care poartă numele Sfintei Maria. E mare păcat!

Sfanta Maria Mare este praznuita de crestini pe data de 15 august, aceasta zi fiind ziua in care se pomeneste Adormirea Maicii Domnului sau, mai exact, trecerea sa in nefiinta. Adormirea Maicii Domnului este o sarbatoare de tristete pentru crestini pentru ca se cinsteste moartea si inaltarea Fecioarei Maria.  Urarile de LA MULTI ANI se spun pe 8 septembrie, de SFANTA MARIA MICA.

Adormirea Maicii Domnului este o sarbatoare de tristete pentru crestini pentru ca se cinsteste moartea si inaltarea Fecioarei Maria cu trupul la cer. Conform traditiilor bisericesti, pe data de 15 august, cu ocazia sarbatorii de Sfanta Maria – 2015 nu se spune „La multi ani” celor care poarta numele sfintei. Cei care poarta numele Sfintei Maria isi vor serba onomastica pe 8 septembrie, de Sfanta Maria Mica, respectiv la Nasterea Maicii Domnului.

sursa: bzi.ro

loading...
Loading...

Citește și

ACUM: Accident lângă trecerea de pietoni

Un comentariu

  1. unul din popor

    sunt si alte puncte de vedere, ca se spune LA MULTI ANI, pentru ca trupul sau nu a fost gasit in mormant, s-a inaltat la cer, la fel ca Fiul Domnului, deci nu a trecut in nefiinta, de aceea se si spune Adormirea Maicii Domnului, NU trecerea sa in nefiinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.