De ce nu trebuie să porți aceeași încălțăminte zilnic


Încălțămintea poate afecta oasele, articulațiile și mușchii, mai ales când ea este incomodă. Din acest motiv, ar trebui să porți în fiecare zi o altă pereche de pantofi.

Când porți aceeași pereche de încălțăminte zilnic, picioarele nu sunt protejate. Prin urmare, dacă nu vei varia înălțimea încălțămintelor, membrele inferioare vor avea de suferit.
În timp ce mergi, talpa atinge suprafața/podeaua, iar acest lucru poate afecta sănătatea picioarelor. Te poți confrunta cu dureri de picioare, senzație care persistă mai ales în zona gambelor și călcâielor.

Consecințele purtării zilnice a pantofilor cu talpa joasă

Afecțiunea de care poți suferi se numește fasciită plantară, care apare când ligamentul care unește călcâiul și degetele de la picioare se irită și se inflamează, provocând durere. Fasciita plantară poate fi agravată dacă porți în fiecare zi pantofi cu talpa joasă.
Picioarele sunt sprijinul nostru, așadar extremitățile sunt importante pentru echilibru. Și în momentul în care ele sunt afectate, vor fi suprasolicitați mușchii, oasele și articulații, lucru care provoacă durere de spate, șolduri, glezne etc. În plus, apar modificări de mers, de care s-ar putea să nu fii conștientă în primele etape. De asemenea, durerea crește când poziția adoptată este incorectă.

Cum să ai grijă de picioare

Dacă nu poți purta în fiecare zi aceeași pereche de încălțăminte, ce ar trebui să faci?

Schimbă-ți încălțămintea

Este recomandat ca încălțămintea să fie schimbată în fiecare zi sau o dată la două zile. În acest fel, picioarele își vor optimiza abilitățile. Acest lucru va îmbunătăți poziția și sănătatea picioarelor. În plus, este foarte important să porți în casă papuci de casă cu talpă din silicon.

sursa: clickpentrufemei.ro

loading...
Loading...

Citește și

Utilizări spectaculoase: ce nu ştiai că poţi face cu vodca

Chiar dacă mulţi dintre noi consumă vodcă ocazional, trebuie să ştii că această băutură are …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.