De ce să nu arunci seminţele de pepene


Multe persoane, atunci când se înfruptă dintr-o felie de pepene verde, aleg cu grijă seminţele şi apoi le aruncă, crezând că nu au nici un beneficiu pentru sănătate. Se înşală amarnic! 

Zemosul şi răcorosul pepene verde este fără doar şi poate vedeta sezonului estival. Miezul lui te hidratează şi are efect diuretic, ajutându-te să elimini toxinele din organism. Ei bine, află că şi seminţele sale sunt bogate în substanţe nutritive.

  • Combat ridurile. Pepenele verde e bogat în vitamina B3, numită şi niacină. În organism, aceasta susţine producţia de acizi graşi şi de ceramide, care au rolul de a proteja pielea, prevenind apariţia ridurilor fine. De asemenea, consumul de seminţe de pepene e benefic în caz de acnee, reduce petele roşii şi maronii de pe ten şi creşte elasticitatea epidermei. Seminţele fructului verii mai conţin o cantitate ridicată de minerale precum magneziu şi zinc. Primul luptă împotriva infecţiilor pielii (erupţii cutanate şi răni uşoare), iar cel de-al doilea ajută în procesul de regenerare a pielii.
  • Previn constipaţia. Dacă ai probleme cu constipaţia sau dacă eşti balonat, consumă neapărat seminţe de pepene verde. Sunt pline de fibre, care ajută digestia.
  • Produc diureză. Acest leac natural este foarte bun pentru diureză, favorizând producerea urinei şi astfel contribuind la eliminarea toxinelor acumulate în rinichi.
  • Îmbunătăţesc funcţia sexuală masculină. Studiile de specialitate relevă faptul că o substanţă din seminţele de pepene verde, arginina, ar fi utilă pentru ameliorarea problemelor reproductive ale bărbaţilor. Se mai crede şi că seminţele de pepene ar avea efect afrodiziac.
  • Cum le consumi. Nutriţioniştii recomandă să le mănânci crude, după ce au fost iniţial uscate la soare, căci dacă le prăjeşti îşi pierd din proprietăţile nutritive. Mai poţi să le pui la încolţit şi apoi să le descojeşti. Le poţi consuma în salate de fructe sau legume, în iaurt, orez, sau poţi utiliza pudra din seminţe pentru a o adăuga în sucuri de fructe.
sursa: click.ro

loading...
Loading...

Citește și

5 afecțiuni tratate cu leacuri din muguri de brad

Folosite intern, remediile din mugurii de brad au acțiune antiseptică pulmonară, antitusivă, expectorantă și tonică. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *