vineri , 24 noiembrie 2017 - 18:33

De prin lume adunate

de-prin-lume

În Grecia: dinţii de lapte se aruncă pe acoperiş. Mai precis, pe acoperişul casei părinteşti. Grecii cred cu tărie, de generaţii la rând, că acest obicei garantează că dinţii noi vor creşte repede şi vor fi sănătoşi, iar „beneficiarul” lor va avea noroc în viaţă.
În Turcia: turcul plăteşte. În stil european, ai fi tentat să-i propui partenerului turc cu care ai luat un prânz de afaceri să împărţiţi costurile consumaţiei. Însă obiceiurile impun ca el să plătească totul, dacă este cel care a lansat invitaţia. Dacă ţii morţiş să te revanşezi, nu ai decât să îl inviţi, la rândul tău, la masă, cu proxima ocazie, şi să achiţi singur nota de plată.
În Bolivia: nu se discută despre afaceri la petreceri. Fie că participă la o nuntă sau la un dineu cu ştaif, bolivienii consideră că astfel de experienţe gastronomice aparte sunt menite să îmbogăţească relaţiile personale, nu pe cele de afaceri. Chiar şi în cazul prânzurilor şi cinelor de afaceri, primul subiect pe care îl va aborda omologul tău bolivian va fi legat de familiile voastre. Abia după ce v-aţi pus la zi cu cele mai noi informaţii pe această temă veţi putea trece şi la afaceri.

loading...
Loading...

Citește și

Leacuri băbești

Mazare boabe Juliturile si loviturile se racesc 30-45 minute cu un pachet de mazare congelat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.