De prin lume adunate

de-prin-lume

În Egipt: nu adăuga sare în bucate
Dacă eşti invitat la masă şi ai proasta inspiraţie să mai pui un praf de sare în farfuria ta, gazda va considera că o jigneşti de la obraz, “declarând”, prin acest gest, că găseşti neapetisante bucatele pe care le-a pregătit. Dacă ai apucat totuşi să comiţi gestul, mai ai o scăpare: dă dovadă de prezenţă de spirit şi scuză- te spunând că ai tensiunea cam mică, iar medicul ţi-a recomandat să mănânci mai sărat.
În Venezuela: punctualitatea este o impoliteţe
Dacă în Europa se spune, de secole, că punctualitatea este politeţea regilor, în Venezuela, lucrurile stau complet pe dos: a sosi la ora stabilită sau cu câteva minute mai devreme este o impoliteţe gravă. Oaspeţii bine-crescuţi sunt cei care întârzie cu 10-15 minute, ca să nu fie consideraţi pripiţi sau… lacomi (dacă este vorba despre o invitaţie la masă).
În Franţa: fără flori roşii la prima întâlnire!
Prin excelenţă galanţi, francezii ar lua drept un afront oferirea unui buchet înflăcărat chiar de la primul rendez-vous, fiindcă ar fi ca şi cum i-ai spune tinerei sfioase, pe care abia urmează să o cunoşti puţin mai bine: “Unde mergem, la tine sau la mine?”
În Norvegia: tacâmurile, obligatorii
Obiceiul de a mânca folosind degetele, care câştigă tot mai mult teren în lumea largă, trece drept nărav în codul manierelor elegante respectat de norvegienii tradiţionalişti. Foarte scrupuloşi când vine vorba despre comportamentul civilizat la masă, aceştia folosesc furculiţa şi cuţitul chiar şi pentru a da gata un sendviş.

loading...
Loading...

Citește și

Bancul zilei

Sotul si sotia se uitau atent in Fantana Dorintelor… Deodata sotia aluneca si cade in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *