De prin lume adunate

de-prin-lume

În Egipt: nu adăuga sare în bucate
Dacă eşti invitat la masă şi ai proasta inspiraţie să mai pui un praf de sare în farfuria ta, gazda va considera că o jigneşti de la obraz, “declarând”, prin acest gest, că găseşti neapetisante bucatele pe care le-a pregătit. Dacă ai apucat totuşi să comiţi gestul, mai ai o scăpare: dă dovadă de prezenţă de spirit şi scuză- te spunând că ai tensiunea cam mică, iar medicul ţi-a recomandat să mănânci mai sărat.
În Venezuela: punctualitatea este o impoliteţe
Dacă în Europa se spune, de secole, că punctualitatea este politeţea regilor, în Venezuela, lucrurile stau complet pe dos: a sosi la ora stabilită sau cu câteva minute mai devreme este o impoliteţe gravă. Oaspeţii bine-crescuţi sunt cei care întârzie cu 10-15 minute, ca să nu fie consideraţi pripiţi sau… lacomi (dacă este vorba despre o invitaţie la masă).
În Franţa: fără flori roşii la prima întâlnire!
Prin excelenţă galanţi, francezii ar lua drept un afront oferirea unui buchet înflăcărat chiar de la primul rendez-vous, fiindcă ar fi ca şi cum i-ai spune tinerei sfioase, pe care abia urmează să o cunoşti puţin mai bine: “Unde mergem, la tine sau la mine?”

loading...
Loading...

Citește și

Bancul zilei

Un cerşetor stătea lăţit pe trotuar. Îl vede un trecător şi începe să urle la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *